Asta e fructul anului 2017! Nutritionistii au decis ca e sanatate curata! Bonus: are gust de FRIPTURA daca il gatesti VIDEO

Publicat: 02 sept. 2017, 14:24 Autor: D. C. Retete & Diete
Asta e fructul anului 2017! Nutritionistii au decis ca e sanatate curata! Bonus: are gust de FRIPTURA daca il gatesti VIDEO

Nutritionistii din America au decis care este fructul anului 2017 si alegerea e… aromata! Este vorba de Jackfruit, o sursa bogata de nutrienti care vine ca o minune din partea Universului pentru cei care nu pot renunta la carne: are gust de friptura!

DE134K Woman offering jackfruit for sale, Cambodia, Southeast Asia, Asia

Jackfruit este originar din Asia de Sud Est, mai exact India, si este cel mai mare fruct care creste intr-un copac. Este si singurul fruct pe care il poti consuma oricum: necopt, copt, crud sau gatit. Semintele din Jackfruit sunt mici, dar pline de sanatate.

Acestea contin fier, potasiu, calciu, proteine, vitamina C. De asemenea, pulpa fructului contine si ea multe vitamine. Datorita faptului ca are numai beneficii pentru sanatate, Jackfruit a fost numit ‘fructul miracol’, informeaza gustarte.ro.


Daca il consumi crud, vei observa ca Jackfruit are gust de ananas si para. Cand il gatesti are gust si textura de friptura de porc 😀 Cel mai bun mod pentru cei care adora carnea, dar nu prea au voie sa o mai consume. Jackfruit a inceput sa fie folosit ca inlocuitor de carne in nachos si tacos.

In Asia, din acest fruct oamenii prepara chipsuri, suc, curry, inghetata sau il taie feli si il pregatesc la gratar. Dar nu este un fruct banal, pe care sa il bagi in sacosa ta, la piata. Un Jackfruit cantareste de la 4,5 kg la 45 kg.

Copacii sunt de asemenea uriasi, ajungand la 15 m inaltime. Produc in jur de 150 de fructe pe an.

Jackfruit este considerat fructul national in Thailanda, Malaezia si Bangladesh. Pretul unui kg in New York este de 5$, dar in Romania sare de 50 de lei.

Publicat: 02 sept. 2017, 14:24 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă