Asa arata picioarele unor femei, victime ale unui obicei macabru! Prin ce erau obligate sa treaca inainte de a se marita

Publicat: 25 mai 2017, 15:59 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Sute de ani chinezii au sustinut femeile cu picioarele legate sunt irezistibile. Inca de la varste fragede, ei le rupeau degetele de la picioare fetelor si le legau strans pentru ca oasele sa se vindede diform, in apropierea calcaielor. In prezent, in Asia mai traiesc cateva femei trecute de prima tinerete care au avut de suferit de pe urma acestui ritual bizar.

Fotografa britanica Jo Farrell a vrut sa surprinda in imagini viata ultimelor supravietuitoare ale ritualului de legare a picioarelor. Este si cazul lui Zhoe Guizen, care are in prezent 89 de ani, si a simtit pe pielea ei acest macabru ritual. Femeia a ramas cu picioarele diforme si a fost nevoita sa poarte incaltaminte mai mare pentru a arata cat mai natural.

Traditia a inceput in timpul dinastei Song, intre anii 960-1200 d.Hr. Totul a pornit de la o dansatoare de care s-a indragostit Li Yu, regele Chinei intre anii 961-975. Tanara isi legase picioarele in asa fel incat acestea sa semene la forma cu Luna Noua. In scurt timp, obiceiul s-a raspandit, fiind asociat apoi cu bunastarea. Tinerele recurgeau la aceasta mutilare, in speranta ca se vor marita cu un barbat bogat.

Dar iata cum se desfasoara acest dureros ritual, aplicat fetelor cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani, dar uneori chiar si celor de numai 2 ani. Totul incepea cu o baie calda la picioare, insa in loc de apa era  folosita o mixtura din plante si sange de animal.  Dupa ce mama fetei ii masa picioarele si ii taia unghiile, ii rupea oasele celor 4 degete mai mici si le lega de talpa cu o bucata de matase.

La fiecare doua zile, bandajul era desfacut pentru ca piciorul sa fie spalat, iar apoi legat la loc, mai strans ca inainte. Fetele erau apoi obligate sa mearga pe jos distante cat mai lungi, pentru ca greutatea corpului sa apese pe degetele rupte si sa le  preseze cat mai mult.

Sursa:9gag.com.

Publicat: 25 mai 2017, 15:59 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă