Un patiser din Londra a lansat recent o specialitate culinara cat se poate de inedita si scarboasa in acelasi timp, care va fi insa disponibila o perioada destul de scurta, pana pe 24 noiembrie.
Femeia care se afla in spatele experimentului are o cofetarie in inima capitalei britanice ce poarta denumirea de „Doughnut Time”, iar recent a dorit sa le ofere clientilor o gogoasa foarte speciala.
Sortimentul cu ciocolata care a primit numele de gogoasa „Bushtucker”, inspirat de show-ul TV „Sunt celebru, scoate-ma de aici!”, vine la pachet si cu insecte si a fost introdus rapid in categoria „cel mai scarbos desert”.
Gogoasa extravaganta contine in special viermi si greieri, dar si alte insecte care au fost inainte gatite. Totodata, cea care a inventat reteta a facut mai multe experimente de acest tip cu ajutorul gandacilor, pe care a invatat cum sa ii prepare de mai bine de un an.
In plus, chiar daca gogoasa pare foarte scarboasa, oamenii de stiinta sunt de parere ca un consum regulat de insecte ar putea fi chiar benefic pentru organism, pe termen lung.
Asta deoarece insectele contin in special proteine, dar si vitamina B, zinc sau de cinci ori mai mult magneziu decat carnea de vita. De asemenea, gandacii folositi si in gogoasa scarboasa au putine calorii.
Gogoasa „Bushtucker” e atat de scarboasa, ca a fost recomandata in special celor mai tari de stomac si care au mai consumat insecte inainte, pentru ca unui novice ar putea sa i se faca rau instant.
Mai mult, o astfel de gogoasa costa 4,5 lire si are pe deasupra ciocolata, bucatele de Oreo, grau maruntit si gem de zmeura, alaturi de o varietate de viermi, gandaci sau greieri.
Cei mai curajosi care aleg sa o consume chiar in patiseria din Londra primesc o steluta aurie, pe care o pot folosi ulterior ca sa isi mai aleaga o gogoasa, fie ea scarboasa sau nu.
(sursa: metro.co.uk)