Are 71 de ani si este campioana la ridicat haltere

Publicat: 03 Sep. 2018, 17:43 Life

Este vorba Catherine Walter, o profesoara a Universitatii Oxford, care in pofida varstei inainte, nu renunta a in participa la competitii pentru concursuri de forta.

Catherine n-a fost insa o fire sportiva de mica, in scoala se simtea „cel mai nepregătit elev pentru orele de sport”. Si a continuat sa creada acest lucru timp de multi ani.

Are 71 de ani si este campioana la ridicat haltere.

Aceasta a intrat pentru prima oara intr-o sala de sport la varsta de 65 ani, insa s-a apucat de ridicat greutati la indemnul fiului ei.

„In urma cu şase ani, i-am spus unuia dintre fiii mei ca ma simt neputincioasa, ca sunt prea ocupata sa merg la sala de cinci ori pe saptamana si ca ma îngrozea faptul ca sunt pe o panta alunecoasa, avand in vedere vârsta mea”, a povestit femeia pentru The Independent.

„Cand ridic greutatile, nu ma mai gândesc la nimic altceva, trebuie sa fiu doar acolo, cu elementele de baza – bara, greutatile si corpul meu. Este un fel de mindfulness”, povesteste Catherine.

Are 71 de ani si este campioana la ridicat haltere

„Imi place sa-mi depasesc limitele si iubesc camaraderia femeilor din clubul nostru: fiecare femeie concureaza numai impotriva ei insasi si are propriile sale scopuri”, a povestit femeia.

„Ma bucur ca la vârsta de 71 de ani am o densitate osoasa ca a unei persoane de 20 de ani si ca aceasta se datorează in mare parte sportului. De asemenea, cred ca nu este niciodata prea tarziu sa gasiti un sport sau un tip de exercitiu pe care pur si simplu sa il practicati de placere”, a mai spus Catherine Walter.

Publicat: 03 Sep. 2018, 17:43 Life
Pe aceeași temă