De ce angajatii Apple nu au voie sa divulge locul de munca unde lucreaza! Regulile dure pe care sunt obligati sa le respecte inca de la interviul de angajare

Publicat: 11 dec. 2017, 17:01 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

Politicile Apple cu privire la mentinerea secreta a detaliilor despre produsele sale sunt deja bine cunoscute. Cei care au cel mai mult de suferit sunt angajatii, care nu sunt scutiti de reguli stricte. Securitatea reprezinta un element central in fabricile fondate de Steve Jobs. Angajatii suspectati ca ar fi raspandit vreo informatie in exterior sunt investigati de companie, si pot fi dati chiar in judecata.

”Folosesc detectoare de metal si ne perchezitioneaza. Daca ai vrun obiect metalic asupra ta la plecare, cheama politia”, a marturisit un angajat al companiei, scrie businessmagazin.ro.

Mai mult de atat, Apple nu permite angajatilor sa faca poze la locul de munca, iar unii dintre ei vor lucra la anumite produse fara sa stie macar ce este.

”Vor sa lanseze produse de care toata lumea sa fie multumita, dar de care sa nu stie nimeni. Nu ai voie sa spui nimic nimanui despre slujba ta. Nu ai voie sa le spui oamenilor din afara familiei la ce lucrezi”, a dezvaluit un fost stagiar al Apple.

Cu toate acestea, stagiarii sunt platiti cu sume enorme de catre Apple. Acestia castiga aproximativ 38 de dolari pe ora, ceea ce inseamna ca vor lua in jur de 6700 de dolari pe luna. Iar daca stau peste program sunt platiti mai mult. De asemenea, Apple ofera cazare angajatilor. Compania da 1100 de dolari pentru chirie celor care nu au locuinta lor, in functie de orasul in care lucreaza.

Obsesia Apple de a-si mentine secretele a devenit legendara, deoarece mai multi executivi si-au pierdut slujbele, iar unii bloggeri au fost dati in judecata pentru ca au divulgat informatii despre produse inainte de momentul lansarii.

”Nu discutam despre asta nici macar cu sotia mea. Este un fel de cultura a tacerii care este acceptata. Te obisnuiesti sa nu vorbesti despre munca ta si acest lucru devine normal pentru ca toata lumea face acelasi lucru”, a declarat un fost angajat.

In plus, spre deosebire de alte companii, Apple cere furnizorilor tot timpul piese create special pentru ei, refuzandu-le pe cele deja existente.

Publicat: 11 dec. 2017, 17:01 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă