Apa: de ce este atat de IMPORTANTA in procesul de slabit

Publicat: 12 ian. 2017, 16:28 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Apa: de ce este atat de IMPORTANTA in procesul de slabit

Cu toții știm că apa este extrem de importantă pentru organism. Nimic nu funcționează fără o hidratare corespunzătoare. Iar atunci când nu-i dăm corpului cantitatea optima de lichide (30-40 de ml/kilogram corp), acesta are de suferit.

Practic, își va refolosi rezervele de apă pentru procesele metabolice. Adica apa se va supraîncărca de toxine, acestea vor stagna în corp în lipsa aportului suficient de lichide și astfel apar numeroase probleme. Pentru femei, celulita și aspectul îmbătrânit al pielii sunt doar două dintre neajunsuri.

Un aport corect de apă mai are un avantaj: poate păcăli foamea. Persoanele cu un apetit crescut au șanse mai mari să evite excesele dacă beau apă înainte de a manca. Pe termen lung, acest lucru se poate traduce în reducerea aportului caloric și într-o slăbire usoara.

Cold water being poured into a glass.

Momentul optim al consumului de apă

Unele voci spun că apa trebuie consumată cu înghițituri mici, între mese. Asta se face pentru a nu dilua sucurile gastrice care se activează în momentul în care ingerăm alimentele. Altele spun că apa poate fi băută la masă pentru că alimentele cu fibre vor absorbi apa. Acest lucru se traduce prin instalarea rapidă a senzației de sațietate și evitarea exceselor.

Există multe persoane care se plâng că nu beau suficientă apă. Fie uită, fie pur și simplu nu pot bea cantități optime. Acestea trebuie să știe că există trucuri prin care pot optimiza aportul zilnic de apa. Si anume creșterea consumului de supe, lactate, fructe, legume, cu un conținut mare de apă. Există șanse mari să vă hidratați mai bine dacă adăugați în apă câteva feliuțe de citrice, suc de ananas, mentă.

Ceaiul de fructe răcit poate fi consumat cu mai multă plăcere. Feriți-vă însă de cantitățile mari de suc. Chiar și cele naturale de fructe au destul de multe calorii. Optați pentru cantități mici și consumați fructele cu pulpă și coajă. Vă veți bucura și de apă dar și de toate elementele nutritive din fructe.

Publicat: 12 ian. 2017, 16:28 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă
×