Anunțul făcut de Ministrul Educației! Ce se va întâmpla cu elevii de liceu

Publicat: 22 ian. 2021, 09:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva

În cursul zilei de joi, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru a se aproba noua Metodologie – a decis ca numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învățământul liceal cu frecvență la zi să se reducă cu doi elevi.

Potrivit unui comunicat de presă, la Monitorul Oficial a ajuns Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei. Se dorește ca cifra de școlarizare pentru numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învățământul liceal cu frecvență la zi să se reducă cu doi elevi. Metodologia cuprinde fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022, arată Antena 3.

Numărul de elevi se modifică astfel: de la 28 la 24, în clasele pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă; și de la 28 de elevi la 26, în clasa pentru filiera teoretică.

Se redeschid școlile

Începând cu data de 8 februarie 2021, Președintele țării a anunțat faptul că majoritatea școlilor se vor redeschide.

Președintele României: „Am avut până adineaori o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, ministrul Sănătății și alte personalități din domeniu. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față.

Și pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuție – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală”.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 22 ian. 2021, 09:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×