Anunț ȘOC de la meteorologi! Ce se întâmplă cu vremea în plină iarnă!

Publicat: 20 Jan. 2020, 10:38 News
Anunț ȘOC de la meteorologi! Ce se întâmplă cu vremea în plină iarnă!

Surprize de la meteorologi! Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Astăzi

Cerul este variabil la munte şi noros în restul teritoriului. Vântul suflă slab şi moderat. Dimineaţa se înregistrau valori de temperatură cuprinse între -9 grade la Apa-Neagră, Curtea de Argeş şi Pătârlagele şi 1 grad la Constanţa-dig,Calafat, Adjud, Focşani şi Tecuci.

Cu totul izolat vor fi depuneri îngheţate (chiciură, gheţuş sau polei). Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la altitudini mari în Munţii Banatului, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade.

În Capitală, cerul este noros, iar vântul suflă în general slab. De dimineaţă se înregistrau 0 grade la Filaret şi Afumaţi şi -1 grad la Băneasa.

În prima parte a zilei nebulozitatea joasă se va menţine, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade.

Marţi

Vremea se va încălzi uşor, astfel că mercurul din termometre va ajunge la 6 grade, iar miercuri, 7 grade.

Prognoza meteo pe o lună

20.01.2020 – 27.01.2020 

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracrapatice. Excepție este posibil să facă partea de nord a teritoriului, unde va exista o tendință spre excedent.

27.01.2020 – 03.02.2020 

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice.

Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

03.02.2020 – 10.02.2020 

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară.

10.02.2020 – 17.02.2020 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte și se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei în restul zonelor.

 

Publicat: 20 Jan. 2020, 10:38 News
Pe aceeași temă