Anticiclonul lovește România! Ce se va întâmpla cu vremea la final de 2019!

Publicat: 17 Dec. 2019, 12:33 News
Anticiclonul lovește România! Ce se va întâmpla cu vremea la final de 2019!

În preajma sărbătorilor de iarnă se pare că România se va confruntă cu un fenomen rar, atunci când a fost semnalat că va lovi anticiclonul est-european.

Vor fi înregistrate temperaturi cu mult mai scăzute, dar și precipitații mixte, în aproape toate regiunile țării noastre. De asemenea, specialiștii în meteorologie au anunțat și care sunt șansele că de Crăciun, dar și de Revelion, să existe zăpadă, potrivit romaniatv.net

Specialiștii ANM au semnalat că temperatura aerului va marca o scădere, în medie, cu 4-6 grade Celsius, față de ultima luna a toamnei. Nici de Crăciun, dar nici de Revelion nu există șanse să ningă. De asemenea, pe 31 decembrie ar putea fi șanse minime de ninsoare, dar sunt foarte slabe.

„Șansele unui Crăciun cu zăpadă la nivelul întregii Românii sunt de 0%. Nu trec de un 10 – 15% nici măcar în zonele montane. Tiparul circulației atmosferice din aceste zile se va păstra foarte mult timp iar în ceea ce privește un posibil eveniment major la nivelul stratosferei (SSW), până la acest moment nu avem parte de niciun semnal care să bucure”, se anunță în prognoza emisă de ANM.

Sfârșitul lunii decembrie va fi marcat de un fenomen rar, cel de anticiclon. Acesta este potrivit specialiștilor meteo, dar și din punct de vedere climatologic, zona în care se află țară noastră, în respectivă perioada. Se va resimți influență dorsalei anticilonului est-european, care se află într-o extindere continuă.

Totodată, atunci când se face cuplajul de anticiclon cu cel de cicloni mediteraneeni, se poate formă și fenomenul de viscol.

Publicat: 17 Dec. 2019, 12:33 News
Pe aceeași temă