Povestea celei mai frumoase nebune de la Hollywood: Angelina Jolie! A consumat droguri si a incercat sa se sinucida de mai multe ori

Publicat: 11 Sep. 2017, 18:56 Vedete
Povestea celei mai frumoase nebune de la Hollywood: Angelina Jolie! A consumat droguri si a incercat sa se sinucida de mai multe ori
In 2000, Angelina a castigat premiul Oscar pentru rolul secundar din filmul ''Girl, Interrupted''
In 2000, Angelina a castigat premiul Oscar pentru rolul secundar din filmul ”Girl, Interrupted”

Să povestești despre Angelina Jolie este ca și cum ai începe să faci analiză pe text pentru ”Luceafărul”. Înainte de a fi om, Angelina Jolie este un personaj, un personaj aruncat de viață într-o lume strălucitoare, dar care a uitat să-i pună în buzunar și instrucțiunile de supraviețuire.

Acum, la 42 de ani, femeia ale cărei buze ar putea să încingă până și un iceberg este mamă devotată, în primul rând, femeie preocupată de oamenii aflați în dificultate, regizor, actriță. Exact în această ordine, la care ea ține foarte mult. Ce a fost viața ei până să ajungă la acest echilibru?

Angelina Jolie are 6 copii, dintre care 3 naturali si 3 adoptati
Angelina Jolie are 6 copii, dintre care 3 naturali si 3 adoptati

În linii mari, Angelia Jolie a fost copil privilegiat -”poposit” într-o familie formată dintr-un câștigător de premiu Oscar și un model de talie internațională și actriță – cu toate premisile, iată, ca să fie un om fericit în adevăratul sens la cuvântului. De fapt, Angelina Jolie s-a dovedit a fi o rebela care la 14 ani se muta deja cu primul ei iubit, a fost copilul crescut de o armată de bone, pentru că preț de 2 ani a fost abandonată de mama ei, a fost adolescenta care la 16 ani s-a culcat cu iubitul mamei, a fost tânăra femeie dependentă de droguri de mare risc și a fost vedeta care, la un moment dat, a avut puterea să spună: ”M-am autodistrus!”.

„Sunt în inimă — și mereu voi fi — doar un copil punk cu tatuaje”

Drumul Angelinei către celebritatea ”personală” a început la vârsta de 5 ani când a apărut pentru prima dată în filmul ”Lookin` to Get Out”, al cărui scenariu a fost scris chiar de Jon Voight, tatăl natural al supertarului. La 10 ani abia s-a întâmplat ca Angelina Jolie să înceapă cursurile de actorie, mai întâi la Lee Strasberg Theatre Institute, iar apoi la Beverly Hills High School. În adolescență, cea care avea să devină una dintre cele mai frumoase femei din lume era sursa de batjocură a colegilor, din cauza imaginii ei precare: era foarte slabă, purta ochelari de vedere și aparat dentar. În plus, adolescenta Jolie se simțea net inferioară colegilor ei care proveneau din familii înstărite, ea trăind alături fratele ei, de mama ei și iubitul acesteia dintr-un buget deloc considerabil.

Actrita, in tabara de refugiati din Africa Actrita, in tabara de refugiati din Africa
Actrita, in tabara de refugiati din Africa

Adolescenta de atunci nu a mai suportat mediul și s-a transferat la Moreno High School, o școală alternativă unde îi era permis să meargă îmbrăcată în haine complet negre. Acesta a fost începutul perioadei în care, alături de iubitul ei, experimenta autoflagelarea, a făcut cursuri de îmbălsămare la domiciliu, a renunțat la cursurile de actorie și se gândea foarte serios că-și dorește să devină directorul funerar. Avea numai 14 ani atunci și deja se mutase cu primul ei iubit, în casa pe care vedeta o împărțea cu mama ei.

Pentru a-i ține sub supraveghere pe amândoi,  Marcheline Bertrand a fost de acord ca fiica ei să ocupe împreună cu iubitul unul dintre dormitoarele casei în care locuiau. Mai mult decât atât, Marcheline Bertrand a renuntat atunci la dormitorul central al reşedinţei, cedându-l tânărului cuplu, ea alegând să folosească un dormitor mai mic. Această poveste a durat 2 ani de zile, la 16 ani Jolie se desparte de iubitul ei, reia cursurile de actorie, își închiriază propriul apartament și plănuiește să termine liceul.

Adolescența Angelinei Jolie a stat sub impactul drogurilor, autoflagelări, insomniei, tulburărilor de alimentație, depresiei sau tentativei de sinucidere. „Din anumite motive, ritualul de a mă tăia și de a simți durerea, de a mă simți vie probabil, a fost ceva terapeutic pentru mine.”. La 20 de ani folosise deja „aproape fiecare drog posibil”, în special heroina. Angelina Jolie suferea episoade de depresie și de două ori și-a dorit să se sinucidă. Prima dată la vârsta de 19 și apoi la 22 de ani, când și-a angajat un asasin plătit ca să o ucidă. La 24 de ani, a avut o criză de nervi și a fost internată pentru 72 de ore în secția de psihiatrie de la Ronald Reagan UCLA Medical Center.

Continuarea articolului »

Publicat: 11 Sep. 2017, 18:56 Vedete
Pe aceeași temă