Andreea Ibacka, despre rolul de mămică: “Cearcăne aveam deja, doar am trecut în liga profi”

Publicat: 15 mart. 2020, 21:19 Autor: Grigoriev Gabriela General

Andreea Ibacka, soția lui Cabral, ne-a dezvăluit, într-un interviu exclusiv, cum se simte în rolul de mămică, ne-a vorbit despre cum i s-a schimbat viața de când a venit pe lume micuța Namiko, dar și cum reușește să se împartă între casă, copil, soț, și proiectele profesionale. Îndrăgita vedetă s-a apucat serios de design interior, de… bricolaj și pregătește o mare surpriză pentru fanii ei… surpriză ce are legătură cu actoria!

Andreea Ibacka:Oricâtă documentare ai face înainte, la primul copil nu prea știi de capul tău”

Reporter: Andreea, ce faci? Cum e viața de mămică?

Andreea Ibacka: La fel cum o trăiesc multe mămici. Magică, binecuvântată, aglomerată. Oricâtă documentare ai face înainte, la primul copil nu prea știi de capul tău preț de vreo câteva luni, până intri în ritm. Schimbările sunt copleșitoare din toate punctele de vedere, iar hormonii fericirii fac o lume întreagă să se învârtă în jurul micului suflețel.

Reporter: Ce face micuța ta și a lui Cabral? E cuminte sau e „agitată”?

Andreea Ibacka: A crescut foarte frumos, este sănătoasă, mereu veselă, super sociabilă. Suntem foarte norocoși și recunoscători pentru tot ce trăim alături de ea. Agitația e firească la vârsta ei. Iar dacă mai aude și vreun ritm antrenant în boxe, n-o putem opri din dans. Are deja un playlist preferat, asta fiindcă muzica e pentru ea o bucurie pură.

Reporter: Doarme noaptea sau nu prea? Te-ai procopsit cu cearcăne?

Andreea Ibacka: “Cearcăne aveam deja, doar am trecut în liga profi”

Andreea Ibacka: Cearcăne aveam deja, doar că de câteva luni am trecut în liga profi. Nopțile sunt încă destul de zbuciumate. Ba câte o măsea, ba câte un salt mental, ba câte o alăptare nocturnă. Sau două – trei – patru…

Reporter: Mai ai timp pentru tine, pentru casă, pentru soț, de când a venit pe lume minunea voastră?

Andreea Ibacka: Amândoi avem agendele pline, așa a fost mai mereu în ultimii ani. Prioritățile s-au schimbat, așa cum era și normal, iar timpul liber e aproape absent. Momentan. Chiar și așa, apreciez micile prilejuri de răsfăț și încerc să le fac să conteze. Număr pe degete vreo câteva băi cu săruri de cadă, câteva seriale văzute pe bucățele cu monitorul camerei de supraveghere pe genunchi, câteva pahare de prosecco, vreo două cine în oraș în doi (la matineu). Dar am avut așteptările corecte, iar asta mi-a dat putere în momentele mai solicitante.

Reporter: Cabral te ajută la creșterea micuței? Îi face baiță, o adoarme, o scoate la plimbare?

Andreea Ibacka: “Namiko nu vrea să adoarmă până nu ajunge și Cabral acasă”

Andreea Ibacka: În perioada acesta filmează foarte mult pentru „Ce spun românii”, însă Namiko nu vrea să adoarmă până nu ajunge și el acasă. Și-au făcut un ritual al lor, dansează câteva minute cu ea în brațe, aproape în fiecare seară o adoarme așa.

Băița e deja rezolvată atunci când ajunge el acasă, însă în primele săptămâni cu pitica era mai curajos decât mine, de la el am deprins tehnica.

Reporter: Cum arată o zi din viața ta acum, de când ai devenit mămică?

Andreea Ibacka: Bunicii lui Namiko sunt foarte prezenți în viețile noastre și ne ajută mult cu cea mică. Chiar și așa, timpul pare să se fi comasat, mai mereu alergăm după el.

Nici o zi nu seamănă cu alta. Uneori sunt la ședințe foto sau la filmări, iar mama sau soacra mea mă suplinesc acasă excelent. Alteori sunt la plimbare cu Namiko, în curte cu ea și cu cățeii sau la locul de joacă de dimineață până seara.

Reporter: Ai tabieturi? Ai renunțat la ele de când ești mămică?

Andreea Ibacka: După nopțile de „discotecă” alături de Namiko, recunosc că mă dau jos din pat cu gândul fix către prima cafea. Apăs butonul espressor-ului în primele minute de la trezire. În rest, nu am renunțat să mă îngrijesc, programările la manichiură – pedichiură sau la cosmetică și-au păstrat același ritm.

Reporter: Ai slăbit foarte repede după sarcină. Cum ai reușit? Câte kilograme ai acumulat pe perioada celor 9 luni?

Cum a slăbit Andreea Ibacka după sarcină

Andreea Ibacka: De fapt nu am slăbit, pur și simplu nu am acumulat multe kilograme, au fost doar 9. Practic, doar sarcina în sine. Luna și kilogramul, cam acesta a fost ritmul de la început și până la termen. Nu știu dacă e o situație comună, dar eu am avut inclusiv perioade de stagnare. Și poate sună greu de crezut, dar nu m-a preocupat și nu am influențat cu nimic treaba aceasta. Într-adevăr, am poftit la mâncăruri sănătoase (ciorbe, salate, acrituri) și nu la dulciuri. Dar nici măcar decizia aceasta nu mi-a aparținut deliberat.

Revenind la dulciuri, trebuie să recunosc că am recuperat după naștere, în primele 6 luni de alăptare am căzut serios în patima lor. Dar tot copilul îmi este și antrenor personal.

Reporter: Intervenții estetice ți-ai făcut după sarcină? Sau ai vrea să-ți faci, să schimbi ceva anume la tine?

Andreea Ibacka: Pentru moment nu se regăsesc în planurile mele.

Andreea Ibacka: “Când am născut nu aveam nici geamuri la parterul casei”

Reporter: Ai avut stări depresive după sarcină? Multe femei se confruntă cu depresii postnatale… poți să le dai un sfat?

Andreea Ibacka: Am avut norocul de a nu trece prin așa ceva, poate fiindcă în paralel eram prinsă cu amenajarea casei (când am născut nu aveam nici geamuri la parterul casei). Între o alăptare și alta fugeam în plin șantier, eram în discuții cu meseriașii, la cumpărături sau studiam oferte, căutam idei de design. Ce vreau să spun e că aveam gândurile împărțite în 7 direcții diferite, probabil a contat. Dar sunt convinsă că stările de depresie postnatală nu-s vreun moft.

Altfel, nu-s vreun guru prin faptul că am trecut o dată prin experiența aceasta. Mai ales că nici un caz nu seamănă cu altul. Probabil e important să nu pui pe umerii tăi de mamă mai multă presiune decât este cazul, încercând să duci singură tot greul. Așa cum am fost la rândul meu sfătuită, pentru a-ți conserva din resurse e important să accepți ajutorul familiei, atunci când ți se oferă.

Aaa, întotdeauna va exista în proximitate o altă mamă perfectă, care le știe, le zice, le face pe toate mai bine decât reușești tu. De la teorie la practică, la toți ni-i greu! Iar în intimitatea fiecărui cămin lucrurile nu prea stau așa cum lasă lumea să se vadă!

Reporter: Știu că te-ai apucat serios de vlog… de bricolaj. Sună puțin ciudat ca o femeie frumoasă, naturală, care ar vinde bine tot ce înseamnă industria “beauty” să facă bricolaj. De unde ți-a venit ideea?

Andreea Ibacka: Mulțumesc frumos pentru complimente! Vestea cea mai bună este că proiectele nu se exclud reciproc. Cât despre bricolaj, și-a găsit un loc firesc în viața mea odată cu șantierul prin care a trecut spațiul nostru locativ. Am documentat foarte bine treaba vreme de 2 ani, am renovat încă vreo 2 (tot ani) și pe parcurs m-am trezit că îmi și place să fac asta.

Andreea Ibacka: “M-am virusat acum câțiva ani”

Reporter: Cabral ce părere a avut când i-ai spus că te apuci de asta? Sau a aflat după ce te-ai apucat?

Andreea Ibacka: Cabral n-a fost deloc surprins. Doar a pus bază în mine în șantierul prin care am trecut, el filma aproape zilnic pentru emisiune.

Reporter: Ești pasionată și de design interior… 

Andreea Ibacka: M-am virusat acum câțiva ani. Câteva emisiuni de profil mi-au vârât microbul în sânge. Au urmat niște cursuri de profil și foarte multe ore petrecute pe Pintrest, în căutare de inspirație.

Reporter: Ce proiecte mai ai în derulare acum? 

Andreea Ibacka: Vlogul (Youtube Andreea Ibacka), blogul cu ștate vechi (www.andreeaibacka.ro), activitatea din social media (Facebook și Instagram). Endorsez câteva brand-uri foarte prezente în obiceiurile mele de consum. Altfel, creșterea fetiței este un job complex.

Reporter: Ați sărbatorit luna iubirii?

Andreea Ibacka: De Dragobete am filmat împreună un vlog, am construit o măsuță de terasă. Se pune?

Reporter: Care este secretul relației voastre? Sunteți împreună de 12 ani și căsătoriți de peste 8. Spuneai la un moment dat că nu aveți relația perfectă, așa cum cred unii.

Andreea Ibacka: Amândoi am spus asta de fiecare dată când am fost întrebați. Și la 30+ nici nu mai cred că există relația perfectă. Dacă descoperiți, totuși, ceva secrete…  aveți acum mailul meu. Nu ezitați să-l folosiți. (zâmbeste – n.r.)

Andreea Ibacka și Cabral nu s-au simpatizat când s-au cunoscut

Reporter: Chiar, îți mai amintești cum l-ai cunoscut pe Cabral și cu ce te-a atras?

Andreea Ibacka: Noroc cu lecitina… din sarcină am mai pierdut câteva amintiri.

Am fost colegi în Buftea, însă lucrurile nu au debutat cu fluturi în stomac și floricele pe câmpii. Paradoxal, inițial nu prea ne-am simpatizat reciproc.

Și mai curios de atât, sora lui și cu mine am fost colege de generală. Însă diferența de vârsta dintre noi și Cabral este de 8 ani…

Reporter: Ca și în alte familii, bănuiesc că și la voi există discuții aprinse, uneori poate chiar din motive banale… din cauza oboselii sau alte motive diverse. Cine e mai vulcanic? Cine face primul pasul către împăcare? Și prin ce modalitate?

Andreea Ibacka: Se poate și fără certuri din prostioare? Eu zic că-s trecute cu CAPS în contractul de cununie.

Iar privarea de somn, fiindcă ai amintit-o, nu e de ici de colo, crede-mă că știu ce vorbesc! E nevoie de multă înțelegere și grijă din partea familiei.

Andreea Ibacka: „Deși sunt minionă, trăiesc pe picior mare”

Reporter: Cabral a fost victima rasismului și nu s-a ferit să vorbească despre asta în trecut. Recent, o altă persoană publică din showbiz a avut necazuri cu fetița care a fost umilită la școală din cauză că este „de culoare”. Ce ai face și cum ai proceda tu dacă, Doamne ferește, te-ai lovi de o astfel de situație?

Andreea Ibacka: Regretabile vești, într-adevăr. În cazul în care fiica mea ar ajunge într-o situație similară, am încredere că soțul meu va fi pregătit să o gestioneze. Iar eu aș merge pe mâna lui!

Reporter: Te-ai lansat ca actriță. Mai joci la ora actuală în vreun proiect? 

Andreea Ibacka: Foarte curând voi reveni cu vești și pe acest subiect.

Reporter: Care rol ți-a plăcut cel mai mult și de ce?

Andreea Ibacka: Au fost câțiva ani în care am răspuns cu plăcere la numele de Irina (Irina Dumbravă – „Inimă de țigan”). Sunt recunoscătoare să fi fost parte dintr-un proiect românesc cu așa un succes răsunător.

Reporter: Poți să dezvălui cititorilor CIAO.ro un „secret” despre tine? 

Andreea Ibacka: Deși sunt minionă, trăiesc pe picior mare: 2 x 38. (zâmbeste – n.r.) Atunci când altcineva se ocupă de garderoba mea (de pildă la ședințe foto sau la filmări) trebuie să anunț din timp că nu e cazul să-mi aducă conduri de prințesă.

 

 

Publicat: 15 mart. 2020, 21:19 Autor: Grigoriev Gabriela General
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă