Ancheta la un liceu din Romania. Trei eleve si-au batut o colega, iar adolescenta a ajuns la spital

Publicat: 14 iun. 2017, 11:27 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Ancheta la un liceu din Romania. Trei eleve si-au batut o colega, iar adolescenta a ajuns la spital

Conducerea unui liceu din Barlad a declansat o ancheta interna dupa ce patru eleve s-au batut in imediata vecinatate a unitatii de invatamant la sfarsitul orelor de curs, una dintre adolescente, in varsta de 16 ani, fiind transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale, relateaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, conflictul dintre cele patru eleve s-a petrecut in afara perimetrului Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, imediat dupa finalizarea cursurilor.

Initial, una dintre eleve a atacat-o pe colega sa din clasa a IX-a de la unitatea de invatamant in cauza, suparata din cauza unor mesaje postate pe Facebook. Ulterior, in sprijinul agresoarei au venit alte doua eleve, de la alt liceu, care au lovit-o cu pumnii si picioarele pe adolescenta de 16 ani. Unul dintre martorii incidentului, un elev care iesise si el de la cursuri, a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a anunta Politia, care a intervenit in scurt timp si a stins conflictul. Eleva atacata a fost transportata la Spitalul de Urgenta Barlad, unde a beneficiat de ingrijiri medicale, insa fara a ramane internata.

„Conducerea liceului desfasoara o ancheta pentru a stabili gradul de vinovatie al fiecareia dintre elevele implicate in conflict, in functie de care se stabilesc si sanctiunile. Eleva care a declansat incidentul nu a mai venit la cursuri de dinaintea Pastelui, ceea ce inseamna doua luni de zile. Asta presupune, conform regulamentului scolar, sa i se scada nota la purtare cu cate un punct la fiecare zece absente. Va imaginati ca i se va pune nota minima la purtare numai pentru lipsa sa de la cursuri. Insa, fiind invatamant obligatoriu, in toamna se va putea reinscrie in clasa a IX-a”, a declarat, marti, pentru News.ro inspectorul pentru management scolar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Politia a intocmit dosar penal pe nunele celor patru eleve, cu varste de 15 si 16 ani, pentru loviri sau alte violente.

Publicat: 14 iun. 2017, 11:27 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă