Am scăpat de iarnă? Prognoza meteo pe luna aprilie

Publicat: 29 Mar. 2021, 11:58 Arhiva
Am scăpat de iarnă? Prognoza meteo pe luna aprilie

Dacă luna martie a adus temperaturi extrem de scăzute și chiar zăpadă ca într-o perioadă veritabilă de iarna, luna aprilie face loc unor temperaturi mult mai blânde, de primăvără. Ba mai mult, în această lună, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit. Însă, de la jumătatea lunii aprilie, valorile termice devin normale pentru mijlocul primăverii. 

Astefl, potrivit prognozei ANM pentru intervalul 29 martie – 26 aprilie 2021, a doua lună de primăvară aduce valori ridicate în termometre.

 29 martie – 5 aprilie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice şi vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, anunţă ANM.

 5 – 12 aprilie

Prognoza meteo aprilie 2021. Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

12 – 19 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

19 – 26 aprilie

Prognoza meteo aprilie 2021. Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi uşor deficitare în regiunile centrale şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Sursa foto: Pexels.com

 

Publicat: 29 Mar. 2021, 11:58 Arhiva
Pe aceeași temă