Am aflat unde se ascunde cel mai prolific artist român, după ce a renunțat să mai apară în public! ”Am transformat garajul într-un mic laborator…”

Publicat: 15 Feb. 2020, 01:01 Vedete

Edward Maya este cel mai faimos român compozitor, cântăreț și Dj pe plan internațional. De altfel și singurul român cu cele mai multe milioane de vizionări pe Youtube la o singură piesă (Stereo Love – 409.000.000 vizualizări). 

În ultimii 5 ani Edward Maya s-a împărțit între India și România,  muzică de film, turnee și lucru la finalizarea primul concert grandios de muzică electronică și orchestră simfonică „Edward Maya SYMPHONY”, lansat în premieră la Sală Palatului pe 31 decembrie 2019.  Acest concert grandios cu muzică electronică, teme românești și hiturile comerciale va fi reluat și în 2020 / 2021 în București (Ro), India-New Delhi, Dubai și Bahrain.

Ce mai face pe lângă muzică, ce noutăți pregătește artistul și cum îi place să trăiască, a povestit într-un interviu exclusiv pentru Ciao.ro. Cel mai recent single lansat în ianuarie 2020  Edward Maya & Vika Jigulina este „BE FREE”, extras de pe albumul cu numele „CELEBRATIONS”, album care va fi lansat în vara acestui an celebrând 10 ani de carieră și succes internațional.

Ce mai face Edward Maya? 

Sunt într-o continuă transformare și simt ca abia acum mi-am intrat cu adevărat în ritm.

Pe unde se aude acum Stereo Love:)? 

În acest an împlinim 10 ani de la lansarea Stereo Love. Spre bucuria și surprinderea noastră piesa este încă peste tot în topuri și reușește să fie în continuare singura piesă românească cu cele mai multe milioane de vizionări pe Youtube. (400 milioane)

Te-ai mutat în India sau în America? 

Locuiesc în mai multe locuri în funcție de proiectele pe care le facem. Iarna mă mut în America Latină, unde este non stop vara și atmosferă de vacanță.

 Unde locuiești acum? 

 Am locuit mereu în România. Chiar dacă sunt plecat des din țară, nu am vrut niciodată să mă mut cu adevărat în altă parte.

 Știu că esti celebru la Bollywood, poate mult mai celebru decât la noi! Povestește-ne puțin, te rog!

Cu toții știm că nimeni nu este profet în țara lui… În India am fost primit cu multă căldură. Oamenii știu că sunt vegetarian, că practic yoga de foarte mulți ani și toate acestea au făcut ca India sa devină a doua mea casă. Ultimii 5 ani i-am petrecut mai mult acolo. Am compus muzică de film și am lucrat la finalizarea primului concert grandios cu orchestră și muzică electronică, „Edward Maya Symphony”. Premiera a fost la Sala Palatului pe 31 decembrie 2019.

Ai pus aici în scenă spectacolul Symphony! Mai urmează? 

 Premiera a fost anul trecut și acum deja ne pregătim pentru al doilea concert. Va fi un show extraordinar și de anvergură pentru România. Muzica arhetipală românească și dansurile sacre vor fi aduse într-o nouă formă, modernă și inedită.

Cum ai fost primit la noi cu acest stil muzical? 

Spre surprinderea noastră acest concert a avut un impact mare în toți cei prezenți la concert, lăsând ecouri sufletești care au persistat luni de zile în inimile lor. Spun aceasta deoarece după un an de la lansare încă mai primesc mesaje de la oamenii care au fost în sală.

 De unde ți-ai luat inspirația pentru acest proiect?

Inspirația vine mereu de la Dumnezeu. Acest proiect este un vis încă din copilărie, de când învățam de la bunicul meu cântece la fluier și caval. Este visul de a aduce muzica veche, aproape uitată, a strămoșilor într-o nouă formă plină de viață și culoare. Mereu am știut că o să reușim într-o bună zi să compunem astfel de muzică și să facem un show care să ducă numele României peste tot în lume, așa cum este show-ul „Lord of The Dance” sau „Cirque de Soleil”.

De ce te-ai retras, să zicem, din lumina reflectoarelor, după succesul pe care l-ai avut la noi?

M-am retras din lumina reflectoarelor pentru a mă pune într-o altă lumină mai bună :). Orice artist are nevoie de perioade în care sa creeze fără ca nimeni să-i cunoască secretele și ideile. Asta până când își termină opera și decide că a venit vremea să o dăruiască lumii.

De unde ai atâta timp pentru muzică, pictură, parfumuri? 

Timpul este o energie. Și, ca orice energie, ea poate fi acumulată și utilizată cu înțelepciune. Am descoperit că atunci când sunt liniștit și fericit, timpul curge altfel. Așa am reușit, pe un fond de bucurie și liniște, să pot avea suficient timp pentru muzică, pictură, plante, parfumuri și meditație.

Faci și parfumuri, din câte am auzit. Te-ai lansat oficial în lumea aromelor? Ai acasă un întreg laborator…

Am transformat garajul într-un mic laborator. Parfumurile sunt doar o altă formă de „compoziție”. Această nouă pasiune îmi aduce foarte multă liniște si relaxare. Sunt un ilustru amator care experimentează o stare de libertate cu ajutorul esențelor naturale.

Ce nu îți place din muzica românească? La ce nivel crezi că suntem acum?

Mie îmi place muzica românească. Mereu am considerat că suntem un popor cu un potențial artistic extraordinar. Așa cum noi am reușit acum 10 ani să ne aliniem nivelului industriei din America, așa cred că și acum avem toate șansele să dam tonul în muzică și în artă la nivel internațional.

Ce ai vrea sa schimbi, muzical vorbind, în industrie? Ce anume ai îmbunătăți?

Îmi doresc o transformare. Cred că artiștii ar trebui sa fie mult mai uniți in bine. Consider că cea mai importantă dorință a unui artist este să vrea să aducă frumusețe în lume prin artă și totodată să se transforme pe sine însuși cu ajutorul ei.

Ce artiști de la noi asculți? 

Sunt mereu la curent cu tot ce se lansează și se ascultă. Este suficient sa studiezi topul Shazam România și înt- un sfert de oră ai aflat toate noutățile 🙂 .

Ce noutăți muzicale ai acum? Ce lansezi pentru fanii tai?

In ianuarie am lansat piesa „BE FREE” împreună cu Vika Jigulina, un prim single de pe albumul pe care intenționăm să-l lansăm în acest an. Este al doilea album din cariera noastră și se va numi „Celebration”, o celebrare a frumuseții, iubirii și a vieții.

Cu ce artiști din România vrei să mai colaborezi sau ai face un feat acum?

Am colaborat pentru concertul Symphony de la Sala Palatului cu Orchestra Simfonică București. Aceasta orchestră are în componența ei zeci de artiști extraordinar de talentați cu care vom colabora și pe viitor. Intenția noastră este să lansăm noi talente și noi artiști. Este timpul să avem încredere și să investim cu adevărat în frumusețe și artă.

În viața de zi cu zi cum este Edward Maya? 

Sunt fericit si optimist, am reușit să adun în jurul meu oameni loiali și extrem de talentați cu care lucrez intens pentru a aduce o transformare în muzică și în artă.

Ești căsătorit? Îți dorești copii? 

Nu sunt căsătorit. Dar petrecem foarte mult timp cu copiii. Avem o clasa de artă și muzică unde lucrăm cu cei mici, pe care îi învățăm despre muzică, pictură, dans și meditație.

Ai acum viața pe care ai visat-o?

Fiecare are exact ceea ce merită. Se spune că mai devreme sau mai târziu devenim exact ceea ce gândim. La fel este și cu ceea ce ni se petrece în viață.

Ai o casă superbă! 

Într-o zi când eram în școala generală mi-a venit ideea să îndrăznesc să visez la absolut tot ce mi-aș dori în viață. Si am lipit pe un perete în dormitor tot ce îmi doream și găseam prin reviste. În fiecare noapte, înainte de culcare, îmi imaginam tot felul de scenarii, cum mă jucam cu mixere și butoane sau cântam la pian sau cum plecam prin lume să vizitez și să văd locuri noi.

Pot spune din proprie experiență că dacă îți dorești ceva din tot sufletul și dacă acel lucru este benefic pentru tine, tot Universul într-un mod miraculos va contribui la îndeplinirea acelei dorințe.

Te ocupi și de grădinărit?

Eu m-am născut la țară și acolo bunica mereu a avut gradină, unde cultivam tot ce este necesar. Când eram mici, noi nu mergeam niciodată la magazin ca să cumpărăm fructe sau legume, pentru ca le aveam în grădină. Același lucru încerc să-l facem și acum acasă unde avem studiourile, dar la o scară mult mai mică, pentru ca îi mulțumesc lui Dumnezeu, bunicii mei încă trăiesc și avem încă gradina din copilărie la fel de vie și plină de bunătăți.

Ești pasionat să mănânci bio și îți prepari acasă tot felul de mâncăruri, cu provizii din gradina proprie…

Sunt vegetarian și practic  yoga de mai bine de 15 ani. Pentru mine sănătatea a fost mereu o prioritate. Visul nostru este să reușim să devenim cât mai independenți și să putem să ne cultivăm legumele și fructele în propria grădină. O minte sănătoasă într-un corp sănătos, se spune.

Publicat: 15 Feb. 2020, 01:01 Vedete
Tags:
Pe aceeași temă