Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în mesele lor zilnice un aliment care este benefic pentru creier.
După vârsta de 50 de ani, femeile ar trebui să includă în meniul lor anumite alimente care să ajute la menținerea sănătății organismului. Printre acestea, se numără și ovăzul. Consumat sub formă de fulgi, tărâțe sau făină, în diverse preparate alimentare, ovăzul reprezintă o adevărată sursă de energie și de vitalitate.
Studiile de specialitate au demonstrat că consumul în mod regulat al fulgilor de ovăz are beneficii reale asupra sănătății umane, îndeosebi în ceea ce privește problemele legate de tranzit (prin prezența fibrelor insolubile pe care le conține). Conținutul ridicat de beta-glucan este cel care face ca ovăzul să aibă efecte benefice în scăderea colesterolului din organismul uman.
O altă superputere a beta-glucanului conținut de fulgii de ovăz este reprezentată de capacitatea de a reduce secreția de insulină. Zahărul din sânge scade în mod natural, așadar sunt reduse necesitățile de insulină ale organismului, deci scade și nivelul glicemiei. Prin faptul că este bogat în fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și alte minerale, ovăzul este folosit de secole pentru proprietățile sale hidratante și pentru regenerarea pielii.
Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în mesele lor zilnice ovăzul. Acesta este atât de benefic pentru un organism sănătos, încât se pot consuma chiar și 6 porții, în fiecare zi: ”Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn – suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicamente, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, spune medicul Vlad Ciurea.
Prof. Dr. Vlad Ciurea este un adept al alimentației sănătoase și obișnuiește să tragă adesea semnale de alarmă cu privire la efectele negative pe care hrana le are atât asupra creierului nostru, cât și asupra întregului organism.
Potrivit neurochirurgului, alimentul pe care ar trebui să îl evităm cu orice preț este zahărul. Deși mulți români îl folosesc zilnic, zahărul este un inamic al sănătății creierului. Ideal ar fi să nu îl consumăm nici măcar o dată pe an. Chiar dacă deseori simțim nevoia de dulce, există opțiuni mai sănătoase decât zahărul, precum mierea sau stevia.
Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă asupra efectelor negative pe care le poate avea zahărul. Medicul a renunțat la acest aliment și mărturisește că obține necesarul zilnic de dulce din fructe.
„Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători”, a spus medicul la Antena 3.
SURSA FOTO: Social Media