Alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată! Îţi pot afecta sănătatea

Publicat: 09 mai 2024, 11:30 Autor: Hermina Hagianu Life
Alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată! Îţi pot afecta sănătatea

Mulţi români fac această greşeală fără să ştie! Cu siguranţă ai congelat măcar o dată diverse alimente pentru a le păstra cât mai mult timp. Ei bine, aceasta este un obicei care îţi poate afecta sănătatea. Toate detaliile mai jos în articol.

Congelatorul este folosit pentru păstrarea alimentelor pe o perioadă mai lungă de timp, însă trebuie să avem mare grijă la produsele pe care alegem să le conservăm prin înghețare.

Grăsimile, ouăle și fructele nu se congelează!

Pe primul loc se află alimentele bogate în grăsimi. Potrivit studiilor, grăsimea îngheață extrem de lent, iar la o temperatură foarte scăzută, acestea pot căpăta un gust și un miros total neplăcut.

Ouăle se păstrează la frigider, niciodată la congelator! Numai în cazul în care le congelezi fără coajă le poți refolosi fără probleme. Pe locul 3 se află fructele. În procesul de congelare, textura și aspectul lor se pot schimba radical, cu excepția fructelor de pădure.

Cartofii au și ei motivul lor pentru care se țin departe de congelator, mai ales cei înăbușiți sau fierți. Important de precizat este că odată congelați, cartofii își pierd din aromă, iar textura lor se va distruge. Totuși, dacă vrei să îngheți cartofii pentru prăjit, curăță-i de coajă, taie-i bucăți și prăjește-i puțin, pentru circa 3 minute. După ce îi pui la scurs și se usucă, îi poți depozita la congelator într-o pungă.

Pe de altă parte, brânzeturile nu tolerează deloc congelarea. Brânza nu poate fi congelată, deoarece atunci când se dezgheață, aceasta se sfărâmă și își pierde proprietățile. Dacă totuși este pentru gătit, aceasta poate fi tăiată cubulețe și pusă la congelator.

Spanacul și mazărea sunt congelate de majoritatea oamenilor, pentru ca apoi să fie gătite. Cu toate acestea, ele nu arat deloc bine după congelare, deoarece temperatura din congelator le lasă moi și fără gust. De asemenea, prăjiturile și produsele de patiserie nu se congelează!

ATENȚIE! Prăjiturile, pastele și preparatele cu sosuri nu se pun la congelator!

Chiar dacă sunt și prăjituri care se mănâncă aproape congelate, nu e cazul prăjiturilor de casă pe care le consumăm de obicei pe bază de pandișpan sau cu umplutură. Nici pastele deja fierte sau preparatele cu maioneză nu se pun sub nicio formă la congelator. Experții susțin și în aceste cazuri că își pierd textura și își schimbă radical gustul.

 

Sursă foto: colaj CIAO

Publicat: 09 mai 2024, 11:30 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×