Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira! Astea sunt cele 13 produse: lapte, oua, paste si…

Publicat: 05 Dec. 2017, 16:54 Retete & Diete
Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira! Astea sunt cele 13 produse: lapte, oua, paste si…

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira! In timp ce unele sunt periculoase imediat de isi ating data de expirare, altele inca sunt bune. In aceasta categorie intra si ouale sau laptele. Dar mai sunt multe alimente pe care le poti consuma si dupa ce trece data de pe ambalaj.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira. Suntem convinsi ca vi se pare greu de crezut, dar asa e. Mai ales daca au fost depozitate corespunzator in toata aceasta perioada. Daca nu le-ati pastrat in conditii optime si au expirat, va rugam sa nu le mancati.

In aceasta categorie intra carnea, pestele sau fructele de mare. Acestea sunt perisabile si extrem de periculoase daca sunt consumate in stare de alterare.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – biscuiti

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira Chiar daca ii ai in casa, in camara, si au expirat, inca sunt buni. Nu vei pati nimic, dar e posibil ca prospetimea lor sa dispara. Vor fi probabil mai tari si mai faramiciosi. Ii poti manca chiar si la cateva saptamani dupa data de expirare.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – paste

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira Daca le pastrezi in conditii optime, ferite de umezeala si la intuneric, sunt bune. Pastele din comert pot fi consumate si la 3 ani dupa data de expirare daca sunt depozitate corespunzator.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – conserve

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira Produsele ambalate vin cu o data de expirare de vreo 2-3 ani. Ca sa le prelungesti viata, trebuie sa pastrezi conservele in locuri racoroase si intunecate. Ambalajul trebuie sa fie in stare buna si sa nu prezinte gaurele. Daca le tii in conditii optime, o conserva poate fi buna si dupa 4 ani.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – painea

Data de expirare trecuta pe ambalaj este pusa la cateva zile deoarece se presupune ca lasi produsul desfacut, in bucatarie. Dar, daca tii painea in frigider ii poti prelungi viata cu cateva zile, chiar si o luna.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – muraturi

muraturiMuraturile pot avea o viata mai lunga decat cea de pe ambalaj. Chiar si cu doi ani. Tot ce trebuie sa faci este sa le tii intr-un compartiment sigilat bine. Apoi sa le pui in frigider, la rece. Vor ramane bune mult timp, dar e posibil sa se inmoaie in timp.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – ouale

Daca le tii in frigider, le poti manca si dupa 3 saptamani de la data inscrisa pe coaja. Dar, daca simti un miros dubios in momentul in care le-ai spart pentru a le manca, arunca-le. Ca sa le verifici inainte de a le sparge, pune-le intr-un vas cu apa. Cele bune vor sta pe fund, cele stricate vor pluti.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – ciocolata

Atata timp cat are gust bun, chiar daca pe ambalaj scrie ca a expirat, produsul inca este bun. Uneori, pe anumite batoane de ciocolata se formeaza o pelicula alba, ca un praf. Nu iti face probleme! Ala este zaharul din ea care se cristalizeaza si nu iti face rau.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – branza tare

Branza tare, cum este si cheddarul, poate sa mucegaiasca la exterior. Dar acesta nu avanseaza catre interior deoarece produsul e tare. Tot ce trebuie sa faci e sa tai partea cu mucegai si sa mananci interiorul.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – legume congelate

Daca sunt tinute in congelator, in conditii optime, legumele pot fi pastrate toata viata. Nu ti se va intampla nimic daca le consumi. Singura problema este ca, daca le tii prea mult congelate, legumele isi pot modifica textura si gustul.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – iaurtul

Ce se intampla cu femeile care isi pun iaurt in zona intimaAtata timp cat nu a fost desfacut, acest produs inca e bun chiar daca a expirat. In general, il poti consuma la cel putin 2 saptamani de la data trecuta pe ambalaj.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – salata

Daca iti iei frunze din supermarket, afla ca acestea pot fi consumate si dupa ce expira. Atata timp cat frunzele nu sunt stricate si nu au mucegai pe ele, totul e ok.

Alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira – alcoolul

Atata timp cat sunt pastrate in conditii bune, produsele pe baza de alcool pot fi pastrate pana cand le consumi. In aceasta categorie intra si ginul, vodca sau whiskeyul.

Sursa: The Sun

Publicat: 05 Dec. 2017, 16:54 Retete & Diete
Pe aceeași temă