Alimentele pe care Familia Regală nu are voie să le mănânce. Ce reguli stricte au

25 03. 2021, 12:22

Alimentele pe care Familia Regală nu are voie să le mănânce. În afară de regulile stricte și generale pe care membrii Familiei Regale sunt nevoiți să le respecte, există și reguli de ordin gastronomic pe care trebuie să le aibă în vedere.

Pentru publicația ”Food and Wine”, Familia Regală a dezvăluit secrete pe care multe persoane doreau să le știe: ce au voie și ce nu au voie să consume membrii Familiei Regale, când vine vorba despre alimente sau băuturi. De exemplu, Monarhul consumă la micul dejun cereale, ou fiert, o ceașcă de ceai. La prânz legume cu carne de pasăre sau pește. Iar dacă la masă iau parte mai mulți membri, se începe cu o salată și au patru feluri de mâncare. Regina Elisabeta a II-a consumă carne de vânat. Înainte consuma și tort după-amiaza, însă de ceva timp consumă doar ceai sau sandvișuri.

Când vine vorba despre alimentele ”interzise”, Familia Regală sau, cel puțin, Regina Elisabeta, Kate Middleton, Prințul William și alți membri nu au voie să mănânce usturoi. De asemenea, dacă mănâncă cu mâinile, ar putea fi semn de lipsă de respect. Până și fructele trebuie consumate cu tacâmurile! Mulți membri preferă, astfel, să mânânce struguri.

Regina Elisabeta a fost încoronată la 2 iunie 1953

Prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu prinţul Philip Mountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei, care a efectuat serviciul militar în Marina Britanică. Ceremonia a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra, conform www.royal.uk. Prinţul Philip a devenit, în urma căsătoriei, duce de Edinburgh. Cei doi au patru copii: prinţul Charles de Wales, moştenitorul tronului (14 noiembrie 1948), prinţesa Anne (1950), prinţul Andrew (1960) şi prinţul Edward (1964).

Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, iar Elisabeta a fost proclamată suverană a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a.

Sursă foto: Pixabay