Alimente sub lupa: somonul vs. pastrav. Pe care trebuie sa il consumi mai des

Publicat: 03 mart. 2017, 15:33 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Alimente sub lupa: somonul vs. pastrav. Pe care trebuie sa il consumi mai des

Somonul
Somonul este un aliment cu o valoare nutritivă semnificativă și benefecii pentru sănătatea noastră, asta pentru că este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega 3. 100 de grame de somon are 182 kcal.

Consumul de somon a fost asociat cu un risc redus de numeroase probleme cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială. Aportul de grăsimi omega 3 conținuți de somon ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Nivelul ridicat de seleniu antioxidant în somon, s-a dovedit a fi deosebit de important pentru protecția cardiovasculară.

Păstrăvul

Foarte bogat în acizi grași omega 3, vitamin D, acid folic, vitamina B12 și proteine, păstrăvul este unul dintre peștii cu conținut redus de mercur, astfel că este recomandat ca parte a unei diete sănătoase. 100 de grame de păstrăv are 85 de cal.

O porţie de 100 g de păstrăv furnizează proteine de calitate superioară, între jumătate şi o treime din necesarul zilnic, vitamine esenţiale pentru dezvoltarea organismului (A, D şi vitamine din grupul B) şi minerale importante pentru sănătate (fosfor, seleniu, iod).

Continutul in minerale este, de asemenea, apreciabil, mai ales in fier, fosfor, zinc, cupru calciu, dar si de oligoelemente ca fluor, seleniu, cobalt si mangan.

Publicat: 03 mart. 2017, 15:33 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă