Alimente sub lupa: branza de capra vs. branza de vaca. Care e mai sanatoasa pentru organismul tau

Publicat: 23 ian. 2017, 17:27 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Alimente sub lupa: branza de capra vs. branza de vaca. Care e mai sanatoasa pentru organismul tau

Branza de capra

Branza de capra se digera mai usor decat celelalte branzeturi, pentru ca are un continut redus de grasimi, are putine calorii si este perfecta pentru curele de slabire. Pentru stimularea digestiei, poate fi asociata cu o salata de cruditati din care nu vor lipsi mararul, patrunjelul si salata verde.

100 de grame de branza de capra contin 100 milegrame de calciu si 90 miligrame de fosfor, minerale necesare sistemului osos. Calciul si fosforul se asimileaza mai bine din branza decat din lapte. De asemenea, este printre putinele surse naturale de vitamina B12, astfel atenueaza starile de stres, anxietate si ne ajuta sa ne concentram mai usor. Datorita continutului redus de grasimi, poate fi consumata si de persoanele care sufera de ateroscleroza, afectiuni renale, colescistite, obezitate.

Branza de vaca

Branza de vaca are un continut glicemic scazut, contine o cantitate relativ mare de proteine si amino-acizi. De asemeana, branza de vaca poate contine vitaminele B2, A, E, B12 si substanta numita colina, care este o amina care face parte din complexul vitaminei B. Mineralele precum sodiul, fosforul si seleniul se gasesc in cantitati mari.

Atunci cand consumi 100 de grame de branza de vaci, asiguri necesarul de 8% din cantitatea totala de calciu, 3 % din cea de potasiu si 2% din cea de magneziu. Compusii pe care ii gasim in branza mai contin si zinc, acizi grasi omega-3 si omega-6 si fluor. Este foarte buna pentru persoanele care sufera de afectini ale ficatului si ale intestinelor.

Publicat: 23 ian. 2017, 17:27 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă