Alimente sub lup: creveti vs. raci! Care au mai multe proteine si sunt buni pentru cei care merg la sala

Publicat: 30 ian. 2017, 16:37 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Alimente sub lup: creveti vs. raci! Care au mai multe proteine si sunt buni pentru cei care merg la sala

Creveti

Crevetii reprezinta o sursa de proteine cu continut scazut de grasime, dar s-a vehiculat ideea ca ar contine un nivel ridicat de colesterol natural. In realitate, crevetii contin colesterol, dar nivelul de grasimi saturate si grasimi trans din alimentele pe care le mananci au o influenta mai mare asupra colesterolului din sange.

Crevetii sunt bogati in omega-3 acizi grasi, care s-au dovedit benefici in functionarea creierului si a sistemului cardiovascular.Crevetii contin o cantitate extrem de mare de seleniu, un micronutrient care joaca un rol important in cadrul enzimelor antioxidante din  organism, precum si prevenirea cancerului. A fost dovedit ca seleniul inhiba celulele canceroase, in timp ce ajuta la repararea ADN-ului din celulele deteriorate. Crevetii sunt, de asemenea, o sursa buna de fier, vitamina B12 si vitamina D.Racii

Racii au numeroase propritati nutritive, motiv pentru care sunt recomandati pentru consum. Aceste fructe de mare contin 99% proteine, in timp ce doar 1% reprezinta grasimi.Asadar, 100 de grame de raci contin 16 grame de proteine si 1 gram de grasimi, din care 2% saturate, 2% monosaturate si 3% polinesaturate.

Dintre nutrientii care le confera proprietati nutritive deosebite, amintim in primul rand acizii grasi esentiali omega-3, vitamina B12, iodul, zincul, fierul si seleniul. Acizii grasi esentiali omega-3 prezenti in cantitati semnificative in carnea racilor au efecte benefice asupra sanatatii, a inimii si vaselor de sange, in special. Sunt considerate grasimi bune care scad nivelul colesterolului in sange, au efect antiinflamator, un usor efect antihipertensiv si ajuta la imbunatatirea functiilor inimii.

Publicat: 30 ian. 2017, 16:37 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă