De ce alimentele procesate reprezinta un adevarat pericol? Iata la ce ne expunem organismul cand le consumam

Publicat: 27 feb. 2018, 15:55 Autor: Echipa Ciao.ro News 1

Majoritatea oamenilor consuma fie la micul dejun, fie la masa de pranz, mezeluri, hot dog, mancare tip fast-food. Insa cei mai multi nu cunosc pericolele care se ascund in astfel de alimente.

Produsele alimentare procesate sunt cancerigene asa cum este tutunul, alcoolul si azbestul. Mai mult, acest obicei alimentar de a consuma carne procesata este asociat cu o multime de probleme de sanatate, de la obezitate, boli cardiovasculare, diabet zaharat, sau diferite tipuri de cancer. Iata care sunt principalele probleme de sanatate.

Boli cardiovasculare. In carnea procesata gasim de 4 ori mai multa sare decat in alte  alimente pe care le consumam, iar sarea este un inamic al bolilor de inima.  Nu ar trebui sa consumam mai mult de 2 grame de sare pe zi, daca dorim sa ne pastram sanatatea inimii.

Risc crescut de obezitate. Un regim de viata haotic, o dieta bazata pe alimente procesate si cu mese dezechilibrate conduce la cresterea riscului de a dezvolta obezitate. Carnea procesata contine un numar mare de calorii.

Diferite tipuri de cancer. Sunt studii care arata o incidenta crescuta a cancerului pancreatic sau a celui colorectal in randul populatiiei care a consumat frecvent carne procesata.

Afecteaza tranzitul intestinal. Aportul zilnic recomandat de fibre este de 30 de grame, rolul acestora este de a permite deplasarea usoara a alimentelor digerate prin colon, in lipsa lor din organism, digestia va avea de suferit.

Alimentele procesate, de la biscuiti, faina pana la carnea procesata sunt alimente care in urma procesului de prelucrare isi pierd principalele substante nutritive, vitamine si minerale, iar aditivii care sunt adaugati in ele sunt nocivi pentru sanatatea omului.

Sursa: sfatulmedicului.ro.

Publicat: 27 feb. 2018, 15:55 Autor: Echipa Ciao.ro News 1
Pe aceeași temă