De ce alimentele procesate reprezinta un adevarat pericol? Iata la ce ne expunem organismul cand le consumam

Publicat: 27 Feb. 2018, 15:55 News 1

Majoritatea oamenilor consuma fie la micul dejun, fie la masa de pranz, mezeluri, hot dog, mancare tip fast-food. Insa cei mai multi nu cunosc pericolele care se ascund in astfel de alimente.

Produsele alimentare procesate sunt cancerigene asa cum este tutunul, alcoolul si azbestul. Mai mult, acest obicei alimentar de a consuma carne procesata este asociat cu o multime de probleme de sanatate, de la obezitate, boli cardiovasculare, diabet zaharat, sau diferite tipuri de cancer. Iata care sunt principalele probleme de sanatate.

Boli cardiovasculare. In carnea procesata gasim de 4 ori mai multa sare decat in alte  alimente pe care le consumam, iar sarea este un inamic al bolilor de inima.  Nu ar trebui sa consumam mai mult de 2 grame de sare pe zi, daca dorim sa ne pastram sanatatea inimii.

Risc crescut de obezitate. Un regim de viata haotic, o dieta bazata pe alimente procesate si cu mese dezechilibrate conduce la cresterea riscului de a dezvolta obezitate. Carnea procesata contine un numar mare de calorii.

Continuarea articolului »

Publicat: 27 Feb. 2018, 15:55 News 1
Pe aceeași temă