Muncesti o luna intreaga pentru a face niste bani. Cu ei iti cumperi alimentele necesare supravietuirii. Pe unele ajungi sa platesti mai mult decat merita, dar ai nevoie de ele. Si, cu toate ca tu crezi ca iti cumperi alimente sanatoase si de calitate, afla ca multe sunt falsificate.
Producatorii au gasit o modalitate de a le falsifica cu alte elemente comestibile, dar mai ieftine. Afla ce iti baga in alimentele pe care le consumi des:
1. Cafeaua macinata
Daca nu stiai, cand iti iei cafea macinata nu ai doar cafea acolo. Producatorii mai adauga orz, grau sau boabe de soia prajite si macinate. De ce? Pentru ca sunt mai ieftine si, amestecate cu cafea, pot sa le vanda la un pret mai mare. Cel mai bine este sa iti cumperi tu boabele de cafea si sa le macini acasa sau sa cauti un aprozar care iti macina pe loc.
2. Uleiul de masline
Este un produs care adesea e amestecat cu ulei de soia, porumn sau palmier. Cum iti dai seama daca e original sau fals? Il pui in frigider si, daca se lasa sedimente pe fundul recipientului si se solidifica, e bun. Uleiul de masline neindoit are un miros si o aroma extrem de puternice, iar gustul e usor amarui. Cel mai bine e sa alegi ulei presat la rece, pastrat in sticle inchise la culoare.
3. Sushi
Potrivit site-ului BrightSide, există posibilitatea ca somonul să lipsească cu desăvârşire atunci când comanzi sushi. Adesea e inlocuit cu un alt tip de peste asemanator la gust care se scalda in colorant alimentar pentru a semana cu somonul. Sushi a ajuns cel mai falsificat aliment din lume.
4. Parmezan
Daca e falsificat, parmezanul ras contine aschii de lemn. Cel mai bine este sa iti cumperi un calup mare si sa iti razi peste paste cand ai tu nevoie. Atat!
5. Orezul
Orezul se falsifica prin amestecul de amidon cu plastic. Arata aproape real si producatorii folosesc arome pentru a ii conferi acelasi miros. Orezul falsificat nu se scufunda in apa si arde cu usurinta.
6. Mierea de albine
Se lungeste cu zahar sau fructoza si a devenit unul dintre cele mai falsificate alimente. Fiind adesea fiarta, isi pierde din proprietati si ajungi sa o consumi degeaba. Cum verifici sa vezi daca e autentica mierea:
– Intorci borcanul invers. Mierea pura se prelinge incet si formeaza o bula de aer care urca incet.
– Bagi o lingura in borcan si apoi o ridici. Daca firul care se prelinge din lingura nu se intrerupe, atunci mierea e de calitate.
– Torni miere pe servetel, iar daca e absorbita sau lasa urme umede, atunci are adaos de apa. Daca mierea ramane pe servetel, atunci e pura si nu se absoarbe. Pe scurt, nu are apa, dar poate sa fie indoita cu sirop de zahar deoarece nici acesta nu se absoarbe.
Sursa: eva.ro