Astea sunt cele 9 alimente care iti cresc apetitul si te fac sa infuleci toata ziua! E bine sa le EVITI complet

Publicat: 09 mai 2017, 17:27 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Astea sunt cele 9 alimente care iti cresc apetitul si te fac sa infuleci toata ziua! E bine sa le EVITI complet

Ti se intampla des sa mananci copios la masa, dar la scurt timp sa ti se faca foame? Inseamna ca ai mancat o combinatie de alimente care, in loc sa iti dea senzatia de satietate, iti cresc apetitul. Din cauza consumului lor, tu nu te simti satul niciodata si mananci mult. Mesele dese si cantitatile mari duc la depunerea kilogramelor nedorite.

Iti prezentam cele 9 alimente de care trebuie sa fugi ca dracu’ de tamaie:

1. Painea alba – printre cele mai nesanatoase alimente pe care le poti consuma. La fabricare sunt indepartati foarte multi nutrienti si fibrele din cereale. Consumata, provoaca o crestere rapida a nivelului de insulina, care va scadea la fel de repede si se va reinstala senzatia de foame. Intr-un studiu recent s-a descoperit ca cei care mancau mai mult de 3 felii de paine alba pe zi erau mai predispusi cu pana la 40% sa devina supraponderali sau obezi in decurs de 5 ani.

2. Branzeturile – organismul uman este programat sa raspunda la proteina din lapte, cazeina, printr-o usoara dependenta. Copiii alaptati vor avea constant apetit pentru aceasta proteina necesara cresterii si functionarii corpului. Branza induce acelasi efect. Cazeina din lapte elibereaza cazomorfina. Aceasta substanta, in combinatie cu sarea si grasimea din branza, se face responsabila pentru dependenta de acest aliment.

3. Zaharul – vreme indelungata s-a crezut ca grasimile sunt cele care ne ingrasa. Grasimile din majoritatea alimentelor au fost inlocuite cu zahar, pentru a compensa lipsa gustului. Astazi, toate alimentele procesate au un adaos foarte mare de zahar, iar oamenii au ajuns sa consume cu pana la 300% mai mult zahar decat cantitatea zilnica recomandata. Leptina si grelina sunt hormonii care transmit senzatia de foame, respectiv satietate. Cand nivelul de zahar din sange este mare, nivelul de leptina, care transmite senzatia de satietate, scade. In acelasi timp, nivelul de grelina, responsabil pentru transmiterea senzatiei de foame, creste. Acest lucru va duce la reaparitia senzatiei de foame la scurt timp dupa ce ai consumat un aliment cu un continut mare de zahar.

4. Alcoolul – creste pofta de mancare deoarece nu este stocat, ci eliminat imediat, fapt care duce la epuizarea rapida a glicogenului. Cand depasim cantitatea de alcool pe care o putem consuma, se va instala necesitatea de a consuma carbohidrati, pentru a compensa pentru resursele de glicogen consumate in procesul de eliminare a alcoolului. Si nu vom pofti la carbohidratii buni, ci la cei procesati, care se asimileaza rapid. Consuma alcool cu moderatie si alege variante sanatoase de carbohidrati, cum ar fi nuci sau seminte.

5. Sucurile din fructe – contin cantitati foarte mari de zahar si cantitati minime de fibre, care se regasesc in pulpa sau coaja acestora. Un pahar va avea un efect similar celorlalte alimente despre care am vorbit. Va duce la o crestere rapida a nivelului de zahar din sange si o scadere la fel de rapida. Apoi apare foamea. Ca alternativa, foloseste fructul cu tot cu pulpa pentru obtinerea sucurilor si adauga pudra proteica sau unt din nuci. Astfel vei echilibra nivelul de zahar din sange si vei obtine o senzatie optima si mai indelungata de satietate.

Afla mai multe pe topfitness.ro!

Publicat: 09 mai 2017, 17:27 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă