Alimente care combat astenia de primăvară. Iată ce-ți recomandă nutriționistul să consumi!

Publicat: 09 Mar. 2021, 13:05 Retete & Diete
Alimente care combat astenia de primăvară. Iată ce-ți recomandă nutriționistul să consumi!

Astenia de primăvară vine la pachet cu o serie de neplăceri peste care fiecare dintre noi își dorește să treacă cât mai repede.
Alimentația, spun specialiștii, este arma care ne ajută să depășim cel mai ușor provocările trecerii de la sezonul rece la sezonul cald.

„În urma sezonului rece, apar carențe de vitamine, toxine care se cer eliminate și o stare de oboseală generală. Primăvara nu aduce doar soare și temperaturi calde, ci și astenia de primăvară, împreună cu o slăbiciune fizică și psihică manifestată în special la vârstele extreme.

Astenia apare în urma lipsei luminii cu care suntem obișnuiți pe parcursul iernii, lipsa de mișcare, obiceiurile alimentare nocive și lipsa de vitamine și minerale din alimentația din timpul iernii. Apatia cauzată de oboseală este mai frecventă în rândul femeilor decât al bărbaților.”, explică Wasim Nazer, specialist Nutriție.

Alimente care combat astenia de primăvară

Specialistul în nutriție a elaborat o listă cu alimente recomandate care combat astenia de primăvară. În continuare, nutriționistul își recomandă să consumi frecvent următoarele alimente:

Spanacul – recomandat împotriva asteniei datorită numărului impresionant de vitamine, săruri minerale, fibre și proteine. Vitamina C din acest aliment ajută la oxigenarea organismului și a creierului pentru a te simți revigorat în fiecare zi.

Smochinele – datorită conținutului bogat de vitamine, minerale, proteine, zaharuri și antioxidanți luptă cu succes împotriva asteniei.

Antioxidanții sunt foarte buni pentru organism în special primăvara deoarece acesta este momentul perfect pentru detoxifiere. Atenție la cantități, smochinele sunt bogate în calorii.

Ciocolata neagră – studiile arată că 45 de grame de produs consumat în fiecare zi, timp de două luni, combat oboseala cronică.

Polifenolii din această ciocolată încurajează producția de serotonină din creier, substanță care conduce la îmbunătățirea stării de spirit și reducerea oboselii.

Un comerciant de legume si fructe asteapta clientii, intr-o piata agroalimentara din Bucuresti, miercuri, 1 februarie 2012. Din cauza conditiilor meteo, mai multi comercianti si producatori au intampinat probleme in aprovizionarea cu marfa. ALEXANDRU SOLOMON / MEDIAFAX FOTO

Ceai – L-teanina conținută de ceai combate astenia de primăvară. Trei cești de ceai pe zi îmbunătățesc vigilența, memoria și timpul de reacție, în timp ce combat oboseala.

Seminte de dovleac – deficitul de magneziu poate fi combătut prin simplul consum a cel puțin un sfert de ceașcă de semințe de dovleac pe zi. Este demonstrat faptul că deficitul de magneziu acutizează simptomele asteniei de primăvară.

Cereale integrale – carbohidrații care se găsesc în cerealele integrale sunt cei care luptă împotriva asteniei de primăvară.

Cu toate că majoritatea persoanelor se feresc să includă carbohidrați în dieta lor, adevărul este că aceștia sunt esențiali pentru creșterea nivelului de energie din organism.

Nuci – bogate în acizi grași Omega 3. Nu numai că acestea sunt grăsimi sănătoase pentru organism, dar și contracarează oboseala și ameliorează simptomele de depresie ușoară.

„Măriți aportul zilnic de Omega 3 cu o porție de 1/4 ceașcă de nuci (care conține aproximativ 190 de calorii).”, conchide nutriționistul Wasim Nazer.

Publicat: 09 Mar. 2021, 13:05 Retete & Diete
Pe aceeași temă