Alfajores – rețetă de biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la America Express

Publicat: 20 dec. 2023, 23:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete

Alfajores – rețetă de biscuiți fragezi cu dulce de leche. Biscuiți cu cremă dulce de leche ca în Argentina. Sigur ați văzut biscuiții cu dulce de leche de la America Express și ați avut o poftă incredibilă. Iată rețeta și iată cum se face crema dulce de leche. Secretul biscuiților cu cremă dulce de leche de la America Express.

Ingrediente biscuiți fragezi cu dulce de leche

Biscuiții fragezi
  • 120 g făină
  • 180 g amidon alimentar (Gustin)
  • 170 g unt gras 82% (moale, la temperatura camerei)
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 ou întreg + 1 gălbenuș
  • un praf bun de sare
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
Umplutura
  • 1 conservă de 397 g de lapte condensat caramelizat (dulce de leche, dulceață de lapte)
  • sare (fulgi tip fleur de sel sau sare mai grunjoasă)
Decor
  • zahăr pudră vanilat

Rețetă de biscuiți fragezi cu dulce de leche. Cum se face dulce de leche

Puteți prepara acasă dulce de leche (dulceață de lapte) sau lapte condensat caramelizat – vezi aici cum se face de la zero, pornind din lapte de vacă.

Dacă aveți conserve de lapte condensat alb (dulce, gros, nu cel pentru cafea!), atunci acesta se transformă ușor în caramel dacă puneți conserva (închisă) la fiert într-o oală cu apă (cât să o acopere bine) și cronometrați 3 ore din momentul în care începe să fiarbă (la foc mic). Completați nivelul apei ori de câte ori acesta scade! După răcire puteți deschide conserva și aveți lapte condensat caramelizat. În stânga e conserva fiartă cu caramel (dulce de leche), în dreapta e o conservă cu lapte condensat îndulcit simplu.

Rețetă de biscuiți fragezi cu dulce de leche. Cum se face aluatul

Am pregătit untul (scos din bună vreme de la frigider), zahărul pudră și pe cel vanilat, amidonul, făina și ouăle. Bineînțeles că este nevoie și de sare în acest aluat fraged.

Am lucrat direct în bolul robotului de bucătărie: am pus untul, un praf de sare, zahărul pudră și vanilia. Le-am mixat 4-5 minute cu paleta triunghiulară. Apoi am adăugat oul întreg și gălbenușul și am continuat mixarea pentru alte 3 minute. Am cernut făina împreună cu amidonul peste crema din castron și am mixat totul 1 minut, doar cât să obțin o pastă omogenă. Fiind vorba despre un aluat fraged, NU îl frământâm sau mixăm în neștire pentru că NU ne dorim dezvoltarea rețelei de gluten din făină! Altfel, aluatul iese cauciucat și se întărește în timplu coacerii. Citește toată rețeta aici.

Foto: Antena 1

Publicat: 20 dec. 2023, 23:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă