ALERTĂ! Starea Sorinei Pintea se agravează accelerat!

Publicat: 05 Mar. 2020, 13:30 Arhiva

Starea de sănătate a fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea s-a agravat extrem de mult! Acesteia i s-a învinețit fruntea și i s-a umflat o tâmplă, potrivit Romania TV. 

Sorina Pintea suferă de o boală autoimună rară.

Fostul ministru a fost arestata pentru 30 de zile sub acuzații de luare de mită. Dosarul e instrumentat de DNA. Opinia publică s-a revoltat după ce Pintea a fost scoasă în cătușe și dusă la medic, fiind plimbată prin fața camerelor de luat vederi.

Sorina Pintea, dusă la spital cu câteva ore în urmă

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost dusă ieri la spital după ce a acuzat stări de rău. Aceasta a fost adusă la policlinica MAI pentru a i se face un control neurologic, așa cum prevede procedura pentru persoanele aflate în arest preventiv.

Sorina Pintea a purtat cătușe la mâini, acoperite de o pătură. Mai mult decât atât, imaginile surprinse au arătat-o înlăcrimată și umflată la față, total schimbată comparativ cu perioada în care era ministru al Sănătății.

Sorina Pintea, acuzată că a primit mită 120.000 de lei

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Flagrantul pus la cale de procurorii DNA a fost făcut la un intermediar echipat cu tehnică de înregistrare. Potrivit Antena 3, denunțătorul a fost el însuși subiectul unui flagrant, în ziua de joi. Atunci când a fost prins în flagrant, el a spus că banii descoperiți asupra lui erau pentru cineva mai sus. Vineri, el a mers în biroul Sorinei Pintea din Spitalul din Baia Mare, ar fi stat de vorbă cu ea cu privire la niște contracte din perioada în care aceasta era ministru al Sănătății, nu managerul unității medicale, iar la plecare a lăsat o pungă de cadou în spiritul zilei de 1 martie.

Sorina Pintea nu ar fi scos niciun ban din acea pungă și nici nu ar fi știut de existența lor, susțin surse neoficiale apropiate anchetei.

 

Publicat: 05 Mar. 2020, 13:30 Arhiva
Pe aceeași temă