Alertă! O nou virus extrem de periculos, detectat în România!

Publicat: 19 mai 2021, 12:43 Autor: Elena Arhiva
Alertă! O nou virus extrem de periculos, detectat în România!

Un focar de pestă porcină africană a fost descoperit la Grădina Zoologică din Craiova, după ce doi porci vietnamezi au murit.

Doi porci vietnamezi de la Grădina Zoologică din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova au murit luni din cauza pestei porcine africane. Acest lucru a fost depistat din analizele făcute ulterior de veterinarii de la Direcția Sanitar-Veterinară și Siguranța Animalelor (DSVSA) Dolj.

Se bănuiește ca boala a apărut după ce la Craiova au fost relocate animale de la Timișoara sau de la furaje aduse din aceeași zonă.

În Timiș este focar de pestă porcină africană.

Astfel, după confirmarea focarului de pestă porcină, autorităţile din Craiova au anunţat că vor fi uciși alți 2 porci vietnamezi și 5 mistreți de la Grădina Zoologică.

Virusul pestei porcine africane, extrem de contagios

Virusul pestei porcine africane este foarte contagios, poate fi răspândit prin contact direct cu porci infectaţi, fluide biologice provenite de la porcii contaminaţi şi prin contact indirect prin intermediul echipamentelor agricole, camioanelor sau oamenilor care au venit în contact cu animalele bolnave.

Din analiza anchetelor epidemiologie efectuate în focarele active, transmiterea bolii a fost făcută prin nerespectarea măsurilor de biosecuritate şi a restricţiilor de mişcare ale animalelor, administrarea în hrana suinelor a resturilor alimentare.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 19 mai 2021, 12:43 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă