Alertă în rândul populației. S-a descoperit o nouă variantă a coronavirusului

Publicat: 11 Jan. 2021, 08:15 Arhiva

Este alertă în rândul populației. A fost descoperită o nouă variantă a virusului ucigaș din China. De data aceasta este vorba despre cetățeni din Brazilia care au ajuns la Tokyo.

Vești nu tocmai bune – patru persoane din Brazilia care au ajuns la Tokyo, Japonia, au fost descoperite pozitive în cursul zilei de duminică cu o nouă variantă a coronavirusului. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Sănătății din Japonia. Patru persoane care călătoreau din Amazonas, Brazilia și au ajuns pe Aeroportul Haneda din Tokyo în data de 2 ianuarie 2021 au stat în carantină în aeroport, arată g4media.ro.

De asemenea, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, Takaji Wakita susține faptul că această tulpină descoperită este diferită față de cea din Marea Britanie sau Africa de Sud, dar au similarități. Nu se știe dacă tulpina nouă descoperită este sau nu mai contagioasă. Dintre cele patru persoane, un bărbat de 40 de ani a fost internat după ce dificultăţile de respiraţie pe care le acuza s-au agravat. O altă persoană, o femeie de 30 de ani, are dureri în gât și de cap, iar un adolescent are febră.

Ce arată un studiu despre pacienții infectați cu noul coronavirus, la 6 luni de la primul test pozitiv

Studiul care a fost efectuat de către specialiștii din China arată cifre îngrijorătoare. Mai mult de tre sferturi dintre persoanele care au fost spitalizate cu noul coronavirus încă mai au cel puțin un simptom, la o perioadă de șase luni după ce au fost testați pozitiv pentru prima oară. În cursul zilei de vineri, studiul respectiv a fost publicat în ”The Lancet” și a avut la bază date strânse de la 1733 de pacienți infectați cu noul coronavirus, care au fost ulterior externați de la spitalul Jin Yin-tan din Wuhan între lunile ianuarie – mai 2020.

Potrivit studiului peste 3/4 din pacienți au continuat să aibă anumite simptome. De exemplu, 63% dintre pacienți au avut oboseală persistentă sau durere musculară, în timp ce 26% au avut probleme de somnul și 23% au raportat depresie sau anxietate, arată alephnews.ro.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 11 Jan. 2021, 08:15 Arhiva
Pe aceeași temă