Alergie la ambrozie – Cum se manifesta cea mai puternica alergie care afecteaza populatia in aceasta perioada

Publicat: 04 sept. 2017, 20:49 Autor: D. C. Life
Alergie la ambrozie – Cum se manifesta cea mai puternica alergie care afecteaza populatia in aceasta perioada

Alergie la ambrozie – Ultima saptamana din august si prima din septembrie este perioada cea mai dificila pentru alergici, dar si pentru cei mai sensibili si care locuiesc in zone cu ambrozie.

Alergie la ambrozie – Un procent mare din populatie este afectata chiar in aceasta perioada de inceput de toamna de alergia la ambrozie. Aceasta alergie te poate afecta chiar fara sa iti dai seama, avand efecte asemanatoare unei alergii banale sau ale unei raceli usoare.

Alergie la ambrozie – Ce e ambrozia

In primul rand, pentru a ne cunoaste mai bine ‘dusmanul’, sa aflam cateva lucruri despre ambrozie: Este o planta ce provine din America de Nord si care creste nestingherita in locurile necultivate. In zonele urbane o intalnim cel mai adesea in  apropiere de sinele de cale ferata sau in parcuri, zone cu ruine sau zone de cartiere rezidentiale unde constructiile nu au fost terminate. Ambrozia este practic o buruiana.

Alergie la ambrozie – Cum se manifesta

Ultimele studii arata ca 10-15% din populatie sufera de alergie. Simptomele cele mai clare sunt urmatoarele: rinoree, ceea ce inseamna o scurgere nazala apoasa care poate dura pana la 3 saptamani si poate fi confundata cu o raceala, stranutul in rafale, de asemenea poate fi confundat cu o raceala, senzatia de nas in fundat, probleme la respiratie si lipsa de odihna noaptea din acest motiv.

Un alt semn este pruritul nazal si cel ocular, adica mancarimi ce pot ajunge sa fie foarte chinuitoare.

Alergie la ambrozie – Cum se previnte

Alergiile in general nu se pot vindeca, insa pot fi prevenite pentru a creste calitatea vietii si a inlatura simptomele cele mai puternice. In cazul alergiei la ambrozie, o alergie care afecteaza o parte atat de mare din populatie, in tarile civilizate, dar si in Romania, au inceput sa se ia masuri si sa se dea chiar legi care sa oblige proprietarii de terenuri sa starpeasca aceasta buruiana.

O prima masura de protectie ar fi evitarea locurilor unde creste ambrozia, dar si evitarea uscarii hainelor afara pe timpul verii.

Se mai pot face si cure de densensibilizare precum si tratamente medicamentoase care trebuie prescrise doar de catre alergolog. In general, medicamentatia contine antihistaminice, decongestionante nazale, inhibitori si solutii oculare.

Publicat: 04 sept. 2017, 20:49 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă