In ultimii ani, antibioticele produse de companiile farmaceutice par sa piarda teren in fata unor bacterii si virusi care an de an sufera mutatii si devin imuni la pastile. Dar inca mai ai o sansa sa te faci bine si sa ramai sanatos pana la adanci batraneti 😀
Mierea este monoflora, unica in lume, adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium). A fost utilizata pentru proprietatile sale medicinale de catre triburile Maori si primii colonisti europeni timp de secole, cu mult inainte ca proprietatile deosebite ale acesteia sa fie cercetate si validate de catre medicina moderna.
Tot ce trebuie sa faci este sa consumi miere de manuka, un remediu pe care Mama Natura ti-l ofera in fata bolilor. Aceasta substanta naturala, dar scumpa, iti trateaza ranile externe si infectiile din organism.
Dar hai mai bine sa aflam impreuna mai multe despre aceasta miere miraculoasa!
De unde provine
Mierea de manuka este produsa in Noua Zeelanda unde se afla celebrul arbore de manuka. Datorita lui, mierea prinde proprietati curative net superioare oricarei alte substante de acest fel, din lume.
Dupa ce este produsa pentru consum larg, mierea se exporta in toata lumea si, din cauza ca vine de departe 😀 costa si pe masura…
Cercetatorii Universitatii din Cardiff sustin ca mierea de manuka impiedica bacteriile sa intre in tesuturile umane si sa dezvolte infectii acute. Aceasta poate fi folosita si pe post de antiseptic local sau antibiotic natural.
Cum recunosti mierea de manuka de calitate
Nu toate produsele din aceasta gama au acelasi grad de polen. Pentru ca mierea sa fie etichetata de manuka, trebuie sa aiba un indice de polen peste 70%. E indicat sa te asiguri ca mierea e 100% raw, adica nepasteurizata.
Asa are toate proprietatile naturale si benefice organismului intacte. Deci, nu uita sa citesti cu atentie eticheta produsului inainte sa arunci cu banii pe el!
Este indicat sa consumi miere de manuka cu indice 16+ care iti indica nivelul de solutie antiseptica pe care lichidul il are. Acesta este nivelul maxim intalnit si in natura, deci mierea este cea mai buna si pentru uz extern, dar si pentru uz intern, informeaza kudika.ro.
Cercetarile de laborator si studiile clinice efectuate au demonstrat ca atat mierea de Manuka ACTIVA cat si mierea UMF sunt eficiente in distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene si fungice, ele actionand insa in moduri diferite, datorita compozitiei chimice diferite:
• Escherichia coli (E. coli)
• Staphylococcus aureus (Staph infections)
• Citrobacter freundii
• Proteus mirabilis
• Pseudomonas aeruginosa
• Salmonella typhimurium
• Streptococcus faecalis
• Streptococcus pyogenes
• Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
• Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital
• Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)
Intern:
• Raceli, dureri de gat , simptome de gripa
• Probleme ale sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, sindromul colonului iritabil, gastro-esofagita de reflux, arsuri
• Probleme ale gingiilor
• Rani, arsuri, infectii, ulcere ale pielii, infectii de spital (Staphylococcus aureus)
• Eczeme, Psoriasis, Acnee
• Dermatite, intepaturi de insecte si albine, eruptii cutanate.
• Pecingine, Picior de atlet, prurit, ciuperci ale unghiilor, infectii cauzate de ciuperci
Mierea de manuka nu este indicata copiilor sub 18 luni, informeaza manuka.ro.