Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce apar. Tot ce trebuie sa stii despre ele, pentru sanatatea ta!

Publicat: 08 iun. 2018, 13:25 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Sunt persoane care au mai multe alunite decat in mod normal. Majoritatea sunt inofensive, dar unele pot fi periculoase.

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce apar acestea. Doctor Laurenţiu Vlădău, specialist dermatolog, explică unele cazuri în care aluniţele pot fi periculoase. Acestea se afla în legătură cu afecţiuni grave ca melanomul, dar şi cu boli genetice sau afecţiuni ale ficatului.

‘Alunita’ este un termen folosit pentru leziunile iesite din relief la nivelul pielii. Acestea vin in diverse forme, dimensiuni si culori. Cea mai deasa asociere a alunitelor se face cu cancerul. Sunt sanse mari ca alunitele sa se dezvolte in aceasta boala oribila.

„La persoanele mai în vârstă, diversele aluniţe, chiar şi cele de culoare pielii sau roşii, uscate, în special pe zonele expuse la soare pot reprezenta leziuni precanceroase numite keratoze solare şi chiar carcinoame spinocelulare sau bazocelulare care ar trebui tratate prompt”, explică domnul doctor Laurenţiu Vlădău, citat de csid.ro.

Alunite rosii – de ce apar

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce aparApar fie la nastere, fie pe parcursul vietii. Poti fi mici sau mai mari. Unele raman rosii, altele devin maro inchis. Aceste semne nu sunt deloc dureroase. Denumirea știinţifică a acestor mici alunițe roșii este „angioame cherry”. Sunt frecvente la persoanele cu pielea albă sau de vârstă mijlocie.

Alunitele rosii nu sunt un pericol! Daca iti apar prea multe intr-un timp scurt, trebuie sa mergi la medic. E un semn din partea organismului tau ca ceva se intampla cu el. Medicii sustin ca alunitele rosii se datoreaza unor probleme hepatice. Mai pot aparea si din cauza unei alimentatii nesanatoase.

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce aparDe asemenea, alunitele rosii apar si daca se acumuleaza multe toxine in intestine si ficat. Se formeaza ca urmare a unei cresteri anormale a vaselor mici de sange de pe piele. Difera ca marime, de la 1 mm la 4 mm. Alunitele rosii pot aparea pe brate, sub brate, piept, spate, picioare, abdomen sau zona genitala.

Acestea mai pot aparea si datorita supraexpunerii la soare. Dacă marginile și textura unor aluniţe roșii sunt neregulate, aspre la atingere și depășesc 6 mm, este nevoie de un consult la medicul dermatolog. Daca copiii fac din senin alunite rosii, mergi cu ei de urgenta la un control.

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce aparAceste semne rosii pe piele pot aparea, la femei, si din cauza dereglarilor hormonale. Alunitele rosii pot fi ereditare si pot aparea si din cauza varstei, informeaza dozadesanatate.ro.

Alunite rosii – tratament

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce aparPentru a preveni aparitia lor, e important sa iti detoxifici organismul si intestinele. Trebuie sa urmezi un regim pentru a iti curata si ficatul. Trebuie sa bei multa apa pe zi, peste 2 L. E indicata o alimentatie bogata in legume si fructe, mai ales morcovi, anghinare si telina.

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce aparAlga spirulina este indicata in aceasta cura de prevenire a alunitelor. E indicat consumul de avocado si ulei de masline. Bea dimineata un pahar cu suc de lamaie si apa. Bea zilnic 2 pahare cu suc proaspat de fructe, facut de tine. Evitati produsele lactate si optati pentru lapte vegetal (migdale, cocos etc).

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce aparBea o cana cu ceai de papadie pe zi. Foloseste creme cu factor SPF mare. Nu te expune la soare fara crema si nici in orele in care razele sunt puternice. Foloseste creme hidratante pentru fata, gat si corp zi de zi. Consuma cat mai multa vitamina C. Poti pune comprese cu suc de ceapa pe alunitele rosii.

Publicat: 08 iun. 2018, 13:25 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×