Adrian Streinu-Cercel: ”O mască purtată sub nas nu ajută la nimic. Dacă mergem în ritmul ăsta, vor fi în jur de 10.000 de cazuri”

Publicat: 04 nov. 2020, 08:55 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Medicul Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre importanța purtării măștii și ce se va întâmpla până la sfârșitul anului în România, în condițiile în care oamenii nu se vor conforma regulilor.

Există un set de reguli simple impuse de autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie, distanțarea fizică trebuie să fie de cel puțin 1.5 metri față de cealaltă persoană, iar spălatul pe mâini trebuie să intre în ritmul oamenilor. Profesorul Adrian Streinu-Cercel a vorbit recent despre ce se va întâmpla în țară, dacă oamenii nu vor respecta regulile simple. Medicul a făcut referire și la importanța purtării măștii de protecție.

„Dimineaţă când am făcut raportul de gardă aveam 20 de pacienţi în camera de gardă, dintre care unii cu necesar de oxigen, în disperare să găsim locuri unde să îi punem în pat. Cred că lucrurile se complică, mai ales că astăzi avem 7.730 de persoane nou infectate, dintre care circa o mie în Bucureşti şi Ilfov. Aceste o mie de persoane infectate vor veni în trei unităţi mari să fie verificate, respectiv la Balş, la Babeş şi la Nasta, cam asta este construcţia. Eu nu alarmez populaţia, eu spun populaţiei să aibă grijă şi să se ferească”, a declarat Adrian Streinu Cercel, marţi seară, la TVR, arată Adevărul.

„Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să infecteze. Infectarea persoanelor se face pe stradă, se face acasă când faci petreceri, atunci când te duci în baruri, la serviciu dacă nu sunt respectate regulile minime de igienă. Purtarea măştii pe nas şi pe gură face diferenţa. Mă uit la televizor cu stupoare şi văd că majoritatea sunt cu masca sub nas. O mască purtată sub nas nu ajută la nimic. (…) Dacă mergem în ritmul ăsta, undeva săptămâna viitoare vor fi în jur de 10.000 (de cazuri noi de COVID-19 – n.r.)”, a adăugat profesorul.

Adrian Streinu-Cercel: ”Nu aș merge pe varianta de carantină”

Profesorul susține faptul că nu ar merge pe varianta carantinării, ci este mai mult îndreptat către testare: „Nu aş merge pe varianta de carantină, aş merge pe varianta de testare. (…) Această testare nu se face o dată ca niciodată, se face succesiv, în valuri. Ai testat astăzi, dai deoparte, aştepţi patru zile, la patru zile repeţi testarea în aşa fel încât epuizezi pur şi simplu focarele, acolo unde le cunoşti”.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 04 nov. 2020, 08:55 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă