Adrian Streinu-Cercel, despre vaccinul anti-COVID: ”Vaccinul este cât se poate de bun, este cât se poate de corect”

Publicat: 25 Nov. 2020, 16:17 Arhiva

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a făcut declarații despre vaccinul anti-COVID. Specialistul susține faptul că vaccinul respectiv este unul bun.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel este revoltat din cauza persoanelor care nu înțeleg că din cauza epidemiei de coronavirus foarte multe persoane își pierd viața.

”Dacă noi nu înţelegem că suntem în pandemie, dacă noi nu înţelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă noi nu înţelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. Haideţi să ne deşteptăm în ceasul al şaptelea: să lăsăm specialiştii să vorbească”, a afirmat profesorul Adrian Streinu Cercel, marţi seară, la Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel: ”Vaccinul este cât se poate de bun, este cât se poate de corect”

”Dar pentru a nu-l mai introduce în ţară trebuie să venim cu a doua etapă, cu vaccinarea. Aşa că haideţi să terminăm cu prostiile! Vaccinul este cât se poate de bun, este cât se poate de corect, nicio autoritate de EMEA sau Food & Drug Administration nu şi-ar permite să înregistreze un vaccin care nu este eficient şi care nu este şi sigur”, a mai afirmat Adrian Streinu-Cercel.

”Cei care se ocupă de denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură în momentul de faţă, pentru că, dacă nu tac din gură în momentul de faţă, ar trebui să-şi asume morţii care devin sursă a acestor informaţii”, a adăugat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: ”Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă”

„Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

În România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9739 de cazuri noi de îmbolnăvire și 168 de decese

Bilanț coronavirus România, 25 noiembrie 2020. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9739 de cazuri noi de îmbolnăvire și 168 de noi decese. La Terapie Intensivă se află internați 1205 pacienți.

Pe teritoriul României, 43.867 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.701 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.974.996 de teste. Dintre acestea, 35.575 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere.

Sursă foto: capturi video youtube

Publicat: 25 Nov. 2020, 16:17 Arhiva
Pe aceeași temă