Adrian Berinde a murit la 61 de ani. Suferea de o maladie cumplita. Afla detalii

Publicat: 17 Jan. 2019, 11:07 Vedete

Lumea muzicii din Romania a mai primit o noua lovitura. Un artist renumit s-a stins din viata dupa o lupta grea cu boala.

Adrian Berinde a murit la 61 de ani de cancer

Adrian Berinde a murit la 61 de ani. Suferea de o maladie cumplita. Afla detaliiRudele, prietenii, colegii de breaslă printre care Cristi Minculescu și Norbert Kovacs sunt devastați de durere de când au aflat trista veste, informeaza Cancan.ro, site-ul nr 1 in Romania.

“Nu se poate!!! Bunul Dumnezeu să îl odihneasca în pace!”, “Dumnezeu să îl aibă în pază!”, “O, ce rău îmi pare… Să îi fie drumul spre lumină. Condoleante familiei și prietenilor săi dragi, printre care știu că erați și tu, și Giani”, “Fiindcă a iubit atât de mult viața, a lăsat-o să plece… Mulțumim, Adrian Berinde, pentru tot frumosul pe care l-ai adus în viețile noastre și pe care, iată, ni-l lași. Adio, prietene! Să-ți fie înalt văzduhul!”, “Dumnezeu nu mai râde singur. RIP Adrian Berinde. Drum bun, Adrian” sunt cateva dintre mesajele postate de apropiați și fani.

Adrian Berinde a murit la 61 de ani. Suferea de o maladie cumplita. Afla detaliiAdrian Berinde – biografie

Adrian Berinde s-a născut pe 4 mai 1958 în Oradea. Absolvent al Școlii de Arte Plastice din Cluj, în 1982, el s-a stabilit în Moudon, Elveția, și a lucrat ca pictor liber profesionist. S-a întors în țară în 1990 și de atunci a fost prezent pe scena muzicii romanesti.

„Absent” a fost primul album de muzică, pe care l-a înregistrat în studioul înfiinţat la Cluj-Napoca, Taurus. Au urmat alte şapte albume: „Negru de fum” (1996), „Vertical” (1997), „Captiv în inutil” (2001), „Albaştri după ploi” (2003), „Azil” (2011), „Atât de bine” (2015) şi „Arcan” (2017).

A cântat în cluburi şi festivaluri, în concerte televizate, în Cirque du Soleil în Canada, în spectacolul „Varekai”. A realizat emisiuni radio şi a lansat un album de versuri: „Captiv în inutil”, a regizat o piesă de teatru după nuvela lui Cehov – „Salonul 6” şi un videoclip. A condus câţiva ani Clubul Prometheus. Prima expoziţie de pictură în ţară a avut-o la invitaţia Delegaţiei ONU în România.

« Pagina anterioară

Publicat: 17 Jan. 2019, 11:07 Vedete
Pe aceeași temă