ABBA se reunește după 40 de ani! Legendara trupă pregătește surprize fanilor

Publicat: 09 May. 2021, 16:32 Vedete
ABBA se reunește după 40 de ani! Legendara trupă pregătește surprize fanilor

ABBA, legendara trupă a anilor ’70, revine după 40 de ani de absență. Artiștii au anunțat că anul acesta vor lansa cinci melodii noi. Björn Ulvaeus, unul dintre cei patru membri ai formației, a confirmat că deja s-au reunit în studio.

„Nu mai este o chestiune de dacă, este un lucru sigur”, a declarat Björn Ulvaeus într-un interviu.

Artistul spune că simplul fapt că stau împreună în studio toți patru, după 40 de ani, este copleșitor.  „Benny (Andersson – n.r.) și cu mine am scris niște cântece noi și în această toamnă vom avea muzică nouă de la ABBA. Dar nu am voie să spun nimic mai mult despre asta, îmi pare rău. V-aș fi spus totul, dar nu pot. Tot ce pot să vă spun este că a fost fantastic în studio, pentru că a fost ca și cum ar fi fost ieri. A fost așa ciudat să intrăm în acel studio și să ne uităm toți patru unul la celălalt întrebându-ne „Ce-i asta?”. Totul a năvălit înapoi”, a declarat Björn Ulvaeus într-un interviu pentru The New York Times.

Ultimele melodii ABBA au fost lansate în 1981, înainte ca formația să se destrame. Trupa s-a despărțit în 1983, iar ultima lor reprezentaţie comună a avut loc trei ani mai târziu.

Până acum au existat mai multe reuniuni, dar este pentru prima oară când membrii grupului simt nevoia să lanseze noi cântece într-un studio.

Trupa ABBA s-a bucurat de un succes răsunător

ABBA a fost primul grup pop din Europa continentală care s-a bucurat de mare succes în clasamentele din Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, iar ca urmare a popularităţii sale enorme a pătruns pe scenele Europei.

În 1974, grupul a participat la concursul Eurovision, desfăşurat la Brighton, în Marea Britanie, unde a câştigat detaşat cu piesa „Waterloo”. Un an mai târziu, a fost lansat albumul „ABBA”, cuprinzând hiturile: „I Do, I Do”, „S.O.S”, „Mamma Mia”. Albumul „Arrival” a fost finalizat la sfârşitul anului 1976 şi cuprinde hiturile: „Fernando”, „Dancing Queen”, „Money, Money, Money”, „Knowing Me, Knowing You”. În aprilie 1977, „Dancing Queen” a devenit numărul 1 în Marea Britanie. În acelaşi an, ABBA a efectuat un mare turneu mondial.

A urmat lansarea albumului „Voulez-Vous”, ce conţine melodiile „I Have a Dream” şi „Chiquitita”. În toamna anului 1979, a apărut single-ul „Gimme! Gimme! Gimme!”. În aceeaşi perioadă, a avut loc turneul din Canada, SUA şi Europa, conform site-ului www.biography.com.

Sursa foto: Facebook ABBA

 

Publicat: 09 May. 2021, 16:32 Vedete
Pe aceeași temă