A murit jurnalistul Horia Alexandrescu! De ce boală suferea

Publicat: 20 Sep. 2021, 11:27 News
A murit jurnalistul Horia Alexandrescu! De ce boală suferea

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit în această dimineață, la vârsta de 74 de ani. Anunțul trist a fost făcut chiar de către fiica acestuia. 

Horia Alexandrescu a murit din cauza unei boli grave

Anca Alexandrescu, realizatoare la postul Realitatea Plus, a anunțat decesul părintelui său: „Tata a plecat…”, a scris fiica lui Horia Alexandrescu pe Facebook.

Potrivit Antena 3, Horia Alexandrescu era internat, confruntându-se de mai multă vreme cu o boală gravă.

Unul dintre sportivii care au reacționat la această veste tristă a fost Gabriela Szabo: „Nu cred… Dumnezeul să-l ierte! Gânduri bune, Anca!”, a reacționat fosta mare atletă.

Cine a fost Horia Alexandrescu

Horia Alexandrescu a fost jurnalist, director și fondator al mai multor ziare de după 1989. A ocupat și funcția de președinte al Fundației Române pentru Jurnalism.

Horia Alexandrescu s-a născut pe 9 aprilie 1947. Înainte de decembrie ’89 a scris la „Sportul”, apoi la „Scânteia Tineretului”. Imediat după Revoluţie, lucrează la secţia de sport a Tineretului Liber, pentru ca în toamna 1990 să înfiinţeze „Curierul Naţional”.

După încă 3 ani, fondează „Cronica Română”. Părăseşte acest ziar în 2001 şi înfiinţează cotidianul „Independent”. În 2004 a realizat şi a moderat „„Cafeneaua politică” la TVR.

De-a lungul activității sale, Horia Alexandrescu a scris mai multe cărți despre sport. A lansat trei cărți dedicate fostului mare handbalist Cristian Gațu, dar și una dedicată lui Ivan Patzaichin. A publicat, de asemenea, cartea intitulată „Steaua, campioana Europei”, după succesul „roș-albaștrilor” din cupa Campionilor Europeni din 1986.

Publicat: 20 Sep. 2021, 11:27 News
Pe aceeași temă