A murit artista Carmen Lela. S-a stins fulgerător, la doar 38 de ani, chiar de ziua ei de naștere

Publicat: 23 ian. 2024, 09:30 Autor: Alina Nistor News

Carmen Lela, cunoscută sub numele de scenă LELA, a murit după ce a pierdut lupta cu o boală cruntă. Sora ei a făcut anunțul trist și a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele ei clipe de viață.

Artista Carmen Lela a murit sâmbătă, pe 20 ianuarie 2024, chiar în ziua în care împlinea 38 de ani. Avea o carieră în plină ascensiune, însă spunea că cea mai mare realizare este faptul că a devenit mamă. Cântăreața a avut o viață grea, marcată de greutăți, și a copilărit într-un orfelinat din Dorohoi, alături de fratele ei, Ciprian.

Crescând la casa de copii, Carmen Lela a găsit în muzică o modalitate de a-și exprima emoțiile și de a împărtăși povestea sa cu lumea. A urmat cursurile Liceului „Regina Maria” din Dorohoi, unde și-a dezvoltat și mai mult abilitățile muzicale și artistice. De câțiva ani, ea era stabilită în Belgia, și primise un diagnostic crunt.

Ultimele clipe de viață le-a petrecut pe patul de spital din Belgia, după ce a trecut printr-o operație extrem de dificilă din cauza unei insuficiențe hepatice. Lucia, sora artistei, a dezvăluit că starea lui Carmen s-a înrăutățit brusc, peste noapte, iar medicii din Belfia au făcut tot posibilul să o salveze. Din nefericire, deși s-a găsit un ficat compatbil, adus din Austria, organismul cântăreței a încetat.

”Din păcate, totul s-a întâmplat extrem de rapid, adică m-a sunat prietenul ei și plângea prin telefon. L-am întrebat: `Păi ce s-a întâmplat?`; `Păi nu, că a vărsat Carmen de două, trei ori, nu s-a mai putut ține pe picioare. Au sunat la Ambulanță, ăia ziceau `Dar voi doar pentru niște vărsături sunați, nu vă e rușine?`. Soră-mea e în Belgia, nu în România. Mă rog, au trimis într-un final ambulanță contracost. A ajuns la spital, s-a constatat că nu îi funcționa bine ficatul. Avea insuficiență hepatică galopantă. Imediat au căutat, de urgență, să-i facă transplant de ficat, fă demersuri pentru ficat. A venit un ficat din Germania, dar n-a fost compatibil și a mai stat așa încă vreo două zile, nici nu mai știu dacă o zi sau două, dar a fost crunt, crunt, crunt!”, a dezvăluit sora artistei pentru Fanatik.

Lucia: ”Gândiți-vă cât s-a luptat sora mea”

Ulterior, s-a găsit un ficat compatibil, iar Carmen Lela a intrat în operație. Timp de nouă ore s-au chinuit medicii, dar totul a fost în zadar. Organismul artistei a cedat. Acum, trei copii au rămas orfani de mamă.

„A mai ajuns apoi un ficat și abia în ziua ei de naștere, zi în care e și ziua fetei mele, i-a ajuns ficatul. Pe la vreo 5 dimineața, pe 20 ianuarie, a ajuns ficatul din Austria și au băgat-o direct în operație. Surprinzător, a fost compatibil, doar că deja înainte de a-i ajunge nu știu, nu mă pricep la termeni medicali, ni s-a zis că deși va reuși operația va fi nevoie să i se amputeze piciorul. N-am înțeles ce legătură avea una cu alta. 

Doar o zi a putut sta fără să fie intubată, că de a doua zi a intubat-o. Ea avea deja și insuficiență respiratorie, am înțeles că transplantul era pentru binele ei, dar era târziu. Ea deja era în stare critică. A fost sumbru… Totul s-a întâmplat așa de rapid, până și medicii de acolo au zis că n-au întâlnit așa ceva în 30 de ani. Ea fizic cedase, deși au ținut-o la aparate, dar nu știu cum de a putut fi ținută și la aparate. A fost supusă apoi la transplant, dar era la mintea cocoșului că n-avea cum să reziste… De la 5.00 dimineața până la 14.00 când s-a constatat decesul, gândiți-vă cât s-a luptat sora mea și cât au luptat și medicii”, a mai povestit Lucia pentru sursa menționată anterior.

SURSA FOTO: Social Media

 

Publicat: 23 ian. 2024, 09:30 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă