A început războiul! 12 civili au fost ucişi şi 40 răniţi după bombardarea oraşului Ganja

Publicat: 17 Oct. 2020, 13:04 Arhiva
A început războiul! 12 civili au fost ucişi şi 40 răniţi după bombardarea oraşului Ganja

Războiul pare că nu se mai termină! Lupte acerbe se dau între forțele armene și azere pentru regiunea Nagorno-Karabakh, unde fiecare din părți pretinde controlul. Azerbaidjanul a anunţat că 12 civili au fost ucişi şi 40 răniţi după bombardarea oraşului Ganja de către Armenia.

Atât Armenia, cât și Azerbaidjanul au declarat deja mobilizarea generală, iar în unele zone a fost instituită legea marțială.

Azerbaidjanul a declarat sâmbătă că 12 civili au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi în oraşul Ganja din cauza bombardamentelor Armeniei, relatează Reuters. Procuratura Generală de la Baku a declarat că două obuze au lovit clădirile de apartamente din al doilea oraş ca mărime al ţării.

Atacul a survenit la câteva ore după ce Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, a fost bombardată. Stepanakert a fost bombardat de mai multe ori de la reluarea ostilităţilor între forţele separatiste susţinute de Erevan şi armata azeră în data de 27 septembrie.

Luptele sunt cele mai îndârjite de după 2016, când, în urma unui conflict de lungă durată, cel puțin 200 de persoane au fost ucise. Conflictul a stârnit reacții internaționale, mai multe state făcând apel la diplomație, existând temeri că puterile regionale ar putea fi atrase în conflictul din regiunea din Caucaz, importantă din punct de vedere strategic, scrie digi24.ro.

Publicat: 17 Oct. 2020, 13:04 Arhiva
Pe aceeași temă