A fost desemnată artista anului 2019, apoi s-a retras din muzică! Cum arăta Pink la începutul carierei sale fabuloase

Publicat: 27 aug. 2020, 11:38 Autor: Elena Vedete

Pink a fost desemnată artistul anului 2019, după ce s-a clasat pe primul loc în topul 100 al turneelor din ultimele 12 luni, la finalul anului trecut, cu încasări de 215,2 milioane de dolari și 1,8 milioane de spectatori la 68 de concerte susținute.

Potrivit statisticilor, Pink a încasat, în medie, 3,16 milioane de dolari pentru fiecare concert susținut anul acesta în turneul Beautiful Trauma, având 26.749 de bilete vândute per show. „Nu cred în genuri și limite”, a declarat Pink pentru Pollstar, explicând că show-ul ei poate fi rock sau spectacol de teatru pe Broadway în același timp.

Artista a umplut până la refuz stadioane în întreaga lume, a fost aplaudată la scenă deschisă, a cântat, a dansat, a călătorit și și-a încântat milioanele de fani, însă după finalizarea turneului Beautiful Trauma, Pink a decis să se retragă din muzică, pentru a se dedica familiei.

Cu milioane de fani în lumea întreagă, Pink a cucerit cu stilul ei diferit, sensibil și sincer, artista punându-și sufletul pe tavă în fața oamenilor, prin piesele sale, în care vorbește de momente ale vieții prin care a trecut. Un artist desăvârșit, Pink s-a lansat în muzică la mijlocul anilor 90, când ieșea în evidență cu părul de ciloare roz și piesele sale ritmate, cu un amestec de rock, punk și pop.

Și cum imaginile fac cât o mie de cuvinte, Ciao vă propune o întoarcere în timp, în „epoca” rebelă a anilor 90 și 2000.

Cine este Pink

Pink, pe numele real Alecia Beth Moore, în vârstă de 40 de ani, s-a lansat pe scena muzicală în 2000, prezentându-se ca o artistă „antidot” pentru tiparul „fetei din vecini” adoptat de tinerele cântăreţe Britney Spears şi Christina Aguilera. În 2013, Pink a fost desemnată Femeia Anului de revista Billboard, după ce s-a situat pe primul loc în topul celor mai bune albume realizat de această prestigioasă publicaţie muzicală.

Potrivit Billboard, Pink a vândut, de-a lungul carierei, peste 40 de milioane de albume pe plan mondial şi peste 50 de milioane de single-uri în format digital.  De-a lungul carierei, a fost recompensată, printre altele, cu trei premii Grammy, un Brit Award şi şapte MTV Video Music Awards.

 

Publicat: 27 aug. 2020, 11:38 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×