Oamenii din umbra regelui Mihai au facut marturisiri despre viata la palat! Cand s-au angajat la palat, unii dintre ei nici nu stiau prea bine cine e regele Mihai, dar au ajuns sa-i cunoasca toate preferintele: ce mananca, ce bea, ce muzica asculta.
Au invatat reguli stricte de protocol, ca la marile palate, si au reusit sa castige rescpectul si afectiunea familiei regale. Acestia sunt oamenii din umbra regelui – soferul, bucatareasa, majordomnul, camelista, consilierii.
Pentru prima data aceste persoane si-au deschis sufletele in fata unei echipe TV. In spatele unor usi, discreti, isi vad de lucru vreo 20 de angajati, o mica armata de oameni care functioneaza cu precizia unui ceasornic elvetian.
In bucatarie, doamna Gina verifica programul si dupa aceea se apuca de treaba. In birouri, la etaj, se scriu de mana invitatiile pentru evenimentul de saptamana viitoare.
In fata palatului domnul Stefan lustruieste masina, iar in gradina domnul Dan face zgomot, dar cu folos. De doua ori pe saptamana domnul Dan tunde iarba la palat.
„Fac si alte meserii: lacatuserie, instalatii sanitare, electricitate, fochist. Ma mai intalnescu cu Majestatea sa (n.r. regele) si mai schimbam cate o vorba, tehnic vorbim”, a declarat gradinarul care e cel mai vechi angajat al palatului, cu cativa ani in urma.
Doamnei Gina de la bucatarie ii tremura si acum genunchii cand isi aminteste de prima intalnire cu familia regala. „Am ajuns aici si cautam o firm mare, luminoasa, casa regala, credeam ca e un restaurant.
M-am plimbat de la Arcul de Triumf la Piata Presei pe jos cam o ora. Acum in fiecare an mergem la un targ de carte si cumparam noutatile in domeniu”, a declarat doamna Gina.