Ce nu stiai despre bebelusi! Credeai ca stii aproape totul despre copii datorita faptului ca esti parinte? Te-ai inselat! Iti prezentam 10 lucruri pe care nu le stiai despre bebelusi.
O sa spui ca nu e adevarat, dar te inseli! Bebelusi tipa si racnesc din plamani, dar nu plang. Caile lacrimogene sunt inchise si bebelusii nu pot produce lacrimi. Asa ca acestia plang prin tipete si scancete.
Acesta se numeste reflex de scufundari. Dispare in momentul in care bebelusii implinesc 6 luni. In momentul in care un bebelus este bagat in apa, isi tine in mod natural respiratia si da din maini si picioare, in miscari de inot.
La bebelusi, faringele este mai sus decat la adulti. Cand acestia inghit, intrarea catre tractul respirator nu este blocata de catre epigottis. Prin urmare, cand inghit, bebelusii pot respira fara probleme.
Pasajele nazare la nou-nascuti sunt mult mai inguste decat la adulti. Prin urmare trebuie curatate mai des. Pentru ca un bebelus nu isi poate sufla nasul, trebuie sa foloseasca reflexele sale. Asa ca un bebelus poate stranuta fara oprire pana cand nasul scapa de ceea ce il supara pe micut.
Multi oameni cred ca, atunci cand doarme un bebelus, nu trebuie sa faca galagie. Cu toate astea, micutii adorm repede si dorm dusi, chiar daca asculti muzica tare sau vecinul da gauri cu bormasina.
Cercetatorii au descoperit ca bebelusii plang cu accent natura. Acestia il primesc inca de cand sunt in pantece, cand aud vocea mamei lor.
Surprinzator, un nou-nascut este capabil sa mearga de-a busilea pana la mama lui. Mai ales cand vrea sa fie alaptat! Pentru ca acest lucru sa se intample, mama trebuie sa il puna pe burta ei. Conform specialistilor, bebelusii sunt atras de mirosul de lapte care ii momeste!
Scheletul unui bebelus are 300 de oase. Cu varsta, multe din ele cresc si devin un tot unitar. Dar, inainte ca oasele sa fie conectate, corpul unui nou-nascut sau bebelus este foarte flexibil. Este o caracteristica naturala care ii ajuta sa iasa pe cale naturala, la nastere.
In timp, parul unui copil se poate schimba complet. Parul cu care micutul se naste cade complet. Asa apare parul cel nou, de adult, ca sa zicem asa. E o schimbare asemanatoare cu cea a dintilor si ochilor. Din acest motiv, copiii blonzi pot deveni bruneti si cei cu parul cret pot avea par drept.
In primul an din viata lor, bebelusii se dezvolta rapid. In timpul acestei perioade, greutatea unui copil se poate tripla. Cu toate astea, constitutia lui nu va fi afectata in niciun fel deoarece bebelusii cresc foarte repede.
Sursa: creativeideas.tips