Broccoli
Broccoli aduce numeroase beneficii sănătății și ajută la scăderea colesterolului dacă este gătit la aburi. Componentele din fibrele din broccoli acționează împreună cu acizii biliari în tractul digestiv, ceea ce are ca rezultat o scădere a nivelului de colesterol rău.
Broccoli este bogat în fitonutrienți (sulforafan) care au importante efecte anti-cancerigene. Cercetătorii au demonstrat că această legumă are un compus numit indole-3-carbinol ce ajută la dezactivarea unui puternic estrogen metabolit, care favorizează creșterea tumorilor, mai ales cele de la nivelul sânilor, în timp ce scade nivelul de 2-hidroxiestrone, o formă de estrogen cu rol în protejarea împotriva cancerului. S-a dovedit că indole-3-carbinol, un puternic antioxidant ce se găsește în broccoli, nu numai că suprima creșterea numărului de celule cancerigene, dar le distruge și pe cele aflate la metastază.
Conopida
Conopida este o sursă extrem de bogată de vitamina C, care este un nutrient care stimulează imunitatea. O porție de 100 gr de conopidă are aceelași efect ca 80% din necesarul zilnic de nutrienți vitali. Un sistem imunitar puternic vă asigură că nu veți fi afectați așa ușor de boli și infecții.
Fitonutrienții din conopidă îmbunătățesc abilitatea organismului de a elimina toxinele, în special cele de la nivelul celulelor. În acest fel, celulele vor putea să neutralizeze mult mai bine radicalii liberi, toxinele și elementele cancerigene. Datorită conținutul ridicat de fibre, conopida este extrem de benefică pentru sistemul digestiv. Fibrele alimentare din conopidă protejează stomacul și previn dezvoltarea de bacterii, precum Helicobacter pylori, care pot duce la afecțiuni digestive grave.