De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale din porc: friptura, carnati, sarmale.
Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie si are efecte benefice asupra organismului. Calitatea carnii de porc depinde foarte mult de rasa acestuia si de mediul in care a fost crescut. Iata de ce este bine sa consumi mai des carne de porc.
Are mai putine grasimi polinesaturate decat alte tipuri de carne
La porc, grasimea este compusa din lipide care au raportul dintre acizii grasi polinesaturati si cei saturati mai mare decat la vita si oaie.
Este o sursa importanta de proteine
Carnea de porc este bogata in aminoacizi, printre care se numara acidul glutamic, acidul aspartic, alanina si arginina.
Contine minerale si vitamine
Carnea rosie este o sursa importanta de minerale si vitamine, care asigura buna functionare a sistemului cerebral. In compozitia ei se gasesc minerale ca fosfor, zinc, seleniu si fier.
Carnea de porc este la mare cautare in aceasta perioada, de aceea trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. Primul lucru pe care trebuie sa il identifici este stampila sanitar veterinara pe carnea de porc. Carnea proaspata nu trebuie sa se lipeasca de degete, ci trebuie sa fie tare, cu fibre dense. Pentru cei care isi doresc carnea de porc cu grasime, trebuie sa fie atenti ca aceasta sa aiba o culoare alba sau roz-alb, iar la atingere sa aiba senzatia de unsuros. Carnea trebuie sa fie tonica la atingere, daca o apasam, sa revina la normal.