Un nou studiu al cercetatorilor britanici arata ca persoanele care consuma destul de des paste fainoase, indiferent de modul de servire (sos alb, sos rosu, pesto) sunt mai sanatoase. Acesta a fost prezentat la intalnirea anuala The Obesity Society’s in noiembrie si arata ca cei care mananca paste au o dieta mai sanatoasa, informeaza gustarte.ro.
Cercetătorii de la Nutritional Strategies Inc. sustin ca subiectii pe care au facut acest studiu si care au ales paste in meniul lor au consumat mai putine grasimi saturate si zahar, au avut un aport mai bun de vitamine si minerale esentiale. Pastele combinate cu peste, legume sau carne slaba ajuta la o nutritie mai buna. Dar nu va bazati pe acest aspect pentru a da acum iama in rafturile cu produse fainoase ca sa faceti spagete.
Studiul a fost organziat de National Pasta Associated care are interes în a promova beneficiile aduse sănătăţii de aceste produse alimentare. În iulie 2016, un studiu sublinia că persoanele care mâncă paste au o talie mult mai mică, comparativ cu cele care nu consuma. O cercetare globală a Oxfam, care a luat în considerare 600 de preparate şi a intervievat peste 16.000 de persoane din 17 ţări ale lumii, arată că pastele reprezintă cea mai populară mâncare.
Celebra actriţă Sophia Loren este cel mai bun exemplu. Întrebată la un moment dat care este secretul siluetei ei, aceasta a răspuns: „Tot ceea ce vedeţi se datorează spaghetelor!”