Ingrediente
4 linguri unt nesărat, topit
70 g zahăr tos (plus câteva linguri)
1 gălbenuş
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă colorant alimentar roşu
70-80 g făină cernută
2 linguri pudră de cacao
¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 praf sare fină
6 bomboane din ciocolată albă, în formă de inimioară
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la foc mare şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Amesteci untul topit cu zahărul, gălbenuşul, esenţa de vanilie şi colorantul alimentar. Amesteci foarte bine până se omogenizează. Presari făina în ploaie, adaugi cacaua, bicarbonatul de sodiu şi sarea şi le încorporezi în aluatul omogen.
Apeşi aluatul în bol până devine plat şi îl împarţi în două. Ar trebui să obţii 3 fursecuri din fiecare jumătate de aluat. Rulezi fiecare bilă din aluat în mâini, o dai uşor prin zahărul tos (cele câteva linguri păstrate) şi apoi le aşezi în tava tapetată, la distanţe egale.
Le dai la cuptor 10-12 minute, până capătă aspectul unor fursecuri, iar aluatul începe să se crape şi să se usuce la suprafaţă. Laşi fursecurile să se răcească 2 minute în tavă înainte de a le muta pe o altă suprafaţă, ca să se răcească complet.
După 10 minute, când s-au răcit, apeşi bomboanele de ciocolată albă în centrul fiecărui fursec. Le dai la frigider, astfel încât ciocolata să nu se topească prea mult şi la laşi 30 de minute. Înainte de servire, la laşi puţin la temperatura camerei.