Rețeta de ciorbă de pește a lui chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret folosit pentru preparatul tradițional

Publicat: 29 nov. 2025, 09:21 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Rețeta de ciorbă de pește a lui chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret folosit pentru preparatul tradițional

Chef Cătălin Scărlătescu a explicat cum poate fi pregătită o rețetă de ciorbă de pește gustoasă. Ingredientele folosite de celebrul bucătar oferă un gust unic preparatului tradițional. Iată mai jos, în articol, ingredientele și modul de preparare, pas cu pas!

Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit, de-a lungul anilor, o multitudine de secrete din lumea gastronomiei. De altfel, juratul de la MasterChef a preparat rețete delicioase, spectaculoase, care au furat privirile concurenților și pe cele ale degustătorilor. După ce mai bine de un deceniu a împărtășit trucuri și secrete, pe micile ecrane, la Antena 1, în show-ul culinar Chefi la Cuțite, s-a întors la Pro TV, la MasterChef.

De data aceasta, vă arătăm o rețetă de ciorbă de pește pregătită de chef Cătălin Scărlătescu. Juratul de la MasterChef utilizează legume proaspete. Pentru această rețetă, peștele va fi în funcție de preferințele fiecărei persoane: caras, crap, somn, babușcă, șalău, biban, merluciu, cod. Important este ca peștele și legumele să fie gătite corespunzător, iar ciorba să aibă un gust perfect.

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de pește a lui chef Cătălin Scărlătescu

  • Alegerea tipului preferat de pește;
  • Cartofi;
  • Roșii;
  • Ardei;
  • Ceapă;
  • Morcovi;
  • Oțet;
  • Usturoi;
  • Sare.

Gramajul fiecărui element diferă în funcție de cantitatea de ciorbă care va fi preparată. De asemenea, pot fi utilizate două feluri de pește.

Cum se prepară ciorba

Mai înainte de toate, este important primul pas al procesului de preparare a acestei rețete, pe lângă alegerea tipului de pește și fierberea legumelor. Chef Cătălin Scărlătescu a utilizat apă stătută de cel puțin 24 de ore pentru rețetă, scrie Fanatik.

De asemenea, pentru rețeta de ciorbă de pește a folosit legume proaspete. Legumele se pot fierbe întregi, într-o oală, sau tăiate cubulețe. Se adaugă capetele de pește și șira spinării în apă, când legumele fierb, pentru a obține un „stock de pește” – o supă concentrată care este preparată prin fierberea lentă a legumelor, condimentelor și a peștelui.

Se adaugă usturoi și se lasă peștele la fiert. Când preparatul este gata, se adaugă oțet. Poftă bună!

foto: colaj ciao.ro

Publicat: 29 nov. 2025, 09:21 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×