Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune. Un desert simplu și economic.
Desertul nu conține foarte multe ingrediente, de aceea nu este unul complicat sau care să cadă greu după masă. În plus, are un plat pufos ca de pandișpan.
Coacerea nu durează la rândul ei prea mult, așadar nu va fi nevoie să stai în bucătărie zilele astea, în condițiile în care oricum este cald afară.
Ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura cu prune sunt, potrivit bucataras.ro, următoarele:
Albușurile și gălbenușurile de la cele patru ouă se separă în două boluri diferite
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, cu ajutorul unui mixer sau cu telul
La rândul lor gălbenușurile se mixează cu zahărul, uleiul și cele 3 linguri de lapte
Se încorporează peste compoziția de la pasul 3 și albușurile amestecând cu foarte mare atenție
Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziția de ouă, treptat, în ploaie
Se amestecă întreaga compoziție obținută cu grijă
Se pune și esența de vanilie și este gata de pus în tava tapetată dinainte cu hârtie de copt
Prunele se pun deasupra compoziției de mai sus
Tava se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius
Prăjitura cu prune este gata când trece testul cu scobitoarea. Poftă bună!