Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune. Un desert simplu și economic

Publicat: 16 sept. 2025, 12:07 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune. Un desert simplu și economic

Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune. Un desert simplu și economic.

Desertul nu conține foarte multe ingrediente, de aceea nu este unul complicat sau care să cadă greu după masă. În plus, are un plat pufos ca de pandișpan.

Coacerea nu durează la rândul ei prea mult, așadar nu va fi nevoie să stai în bucătărie zilele astea, în condițiile în care oricum este cald afară.

Ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura cu prune sunt, potrivit bucataras.ro, următoarele:

  • prune proaspete sau din conservă, în suc propriu
  • 10 linguri de făină de calitate superioară
  • 5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 3 linguri de lapte
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • o esență de vanilie.

Cum se pregătește prăjitura cu prune. De ce trebuie să ții cont:

Albușurile și gălbenușurile de la cele patru ouă se separă în două boluri diferite

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, cu ajutorul unui mixer sau cu telul

La rândul lor gălbenușurile se mixează cu zahărul, uleiul și cele 3 linguri de lapte

Se încorporează peste compoziția de la pasul 3 și albușurile amestecând cu foarte mare atenție

Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziția de ouă, treptat, în ploaie

Se amestecă întreaga compoziție obținută cu grijă

Se pune și esența de vanilie și este gata de pus în tava tapetată dinainte cu hârtie de copt

Prunele se pun deasupra compoziției de mai sus

Tava se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius

Prăjitura cu prune este gata când trece testul cu scobitoarea. Poftă bună!

Publicat: 16 sept. 2025, 12:07 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×