Doliu în lumea filmului mondial! Marele actor din ”Beverly Hills, 90210” și ”Dr. Quinn” a murit

Publicat: 14 oct. 2024, 11:09 Autor: Loredana Dumitrașcu News

Doliu în lumea filmului mondial! Marele actor din ”Beverly Hills, 90210” și ”Dr. Quinn” a murit. 

Actorul Nicholas Pryor, a cărui carieră de aproape șapte decenii a inclus zeci de roluri în seriale TV și producții cinematografice, a murit, zilele trecute. Actorul cunoscut pentru aparițiile în seriale ca ”Beverly Hills, 90210” și ”Dr. Quinn” avea 89 de ani.

Doliu în lumea filmului mondial!

Actorul Jon Lindstrom a anunțat vestea decesului lui Nicholas Pryor pe rețelele de socializare: „Nick a fost un om și un prieten excepțional. … A fost un mentor, un confident de încredere și o figură paternă, interpretând cu măiestrie roluri de părinte”.

Nicholas Pryor a fost tatăl lui Tom Cruise în filmul ”Risky Business” și tatăl lui Kathleen Robertson în serialul de succes al anilor 90 ”Beverly Hills, 90210”.

Apoi a primit un rol principal în primul sezon al serialului CBS, ”Love Is a Many Splendored Thing”, iar ulterior a jucat în serialele ”All My Children” și ”The Edge of Night”, scrie Deadline.

La mijlocul anilor 1970, a primit roluri în câteva filme pentru marele ecran, cele mai cunoscute fiind ”The Adams Chronicles” și ”Washington: Behind Closed Doors”.

A avut apariții notabile în serialele ”M*A*S*H„, ”Eight Is Enough”, ”Silver Spoons” și ”Falcon Crest”

De asemenea, a avut apariții notabile în serialele ”M*A*S*H„, ”Eight Is Enough”, ”Silver Spoons” și ”Falcon Crest”.

În anii 80 Nicholas Pryor a continuat să obțină roluri în filme, interpretând rolul tatălui lui Tom Cruise în filmul” Risky Business”.  La scurt timp, a jucat în ”The Falcon and the Snowman”, alături de Timothy Hutton și Sean Penn.

În anii 90 a fost distribuit în serialul de succes „Beverly Hills, 90210”

Nicholas Pryor a continuat să joace în diverse seriale TV și în filme și în anii 1990, obținând un rol în serialul ”Beverly Hills, 90210”. A apărut în peste 20  de episoade, din 1994-1997.  Au urmat roluri în ”Legea L.A”.; ”Matlock”; Chicago Hope; ”Doctor Quinn” sau ”Verdict Crimă”.

Ultimele sale apariții pe ecran au fost în 2021, în seria „Marvel’s The Falcon and the Winter Soldier” și ”Halloween Kills.

Pryor a jucat și în numeroase producții de pe Broadway.

foto: social media

Publicat: 14 oct. 2024, 11:09 Autor: Loredana Dumitrașcu News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×